Újra szögletes kialakítású Samsung Galaxy Watch okosóra érkezhet

Óriási fordulatot vettek a Samsung Galaxy Watch okosórák, amikor a korábbi szögletes formatervet kerek kialakítás váltotta, illetve Tizen operációs rendszer került a készülékekre. Azóta változott a helyzet, a Tizen nyugdíjba ment, de akadnak olyan korábban mellőzött ötletek, amelyek visszatérhetnek. Ezúttal nem a Tizen rendszerről, hanem a négyzetes kialakításról van szó.

Mióta a Samsung 2021-ben áttért a Wear OS operációs rendszerre, azóta csak kör alakú okosórákat készít. A múltban persze volt a kísérletek, a Galaxy Gear például négyzet alakú megjelenítővel rendelkezett. A Gear S2 megjelenése óta azonban a kör alakú kialakítást favorizálja a dél-koreai gyártó.

A Sammobile értesülései szerint a gyártó fontolgatja azt, hogy visszatérnek ehhez a szögletes kialakításhoz. Állítólag a színfalak mögött már most is zajlik egy szögletes Galaxy Watch okosóra fejlesztése, de azt nem tudni, hogy mikor jelenhet meg, ha megjelenik egyáltalán. Ez a készülék akár a Galaxy Watch 7 modellekkel, vagy a széria részeként is debütálhat, bár az okosórák ideig generációjával kapcsolatos szivárgások nem ejtettek szót négyzet, vagy téglalap alakú kijelzővel szerelt modellről.

Az sem teljesen világos, hogy a Samsung miért akarhat szögletes kijelzővel szerelt okosórát piacra dobni. Technológiai akadályai nincsenek a dolognak, hiszen a Wear OS támogatja az ilyen megjelenítőket, de a legtöbb Samsung One UI felületre szabott applikáció a kör alakú kialakítása lett optimalizálva.

Nem lehet elmenni amellett a gondolat mellett sem, hogy talán az Apple Watch óráknak akar konkurenciát állítani a dél-koreai vállalat, hiszen az almás készülékeknek mindig is négyzetes képernyői voltak. Az igazság kiderüléséhez egészen nyárig kell várnunk, mivel a Galaxy Watch 7 készülékeket júliusban mutathatják be, a hajlítható kijelzős zászlóshajók, valamint a Galaxy Ring okosgyűrű társaságában.

Forrás: Sammobile