Megjelent a Smartic X okosóra

A Smartic X egy prémium kialakítású, fémből készült okosóra, amely pénztárcabarát árazással rendelkezik, ám ennek ellenére olyan funkciókat kínál, amelyek sok esetben csak a drágább modelleknél érhetők tetten. Példának okáért a készülék Bluetooth-telefonálást, vízálló külső borítást és korrekt üzemidőt biztosít. Az okosóra megvásárlása semmilyen kockázatot nem jelent, mivel 1 év teljeskörű, háztól-házig garanciát adnak rá, arról nem is beszélve, ha netán nem vagy elégedett a termékkel, akkor 30 napon belül mindenféle indoklás nélkül visszavásárolják azt tőled. Most pedig lássuk, hogy mit tud az óra!

A készülék külső borítása fémből készült, maga az okosóra kerek kialakítású, méreteit tekintve 44 x 51 x 11,5 mm-es, pánttal együtt a hossza 255 mm. A Smartic X háza az IP67 minősítésnek megfelelően áll ellen a porral és a vízzel szemben. Hogy pontosítsunk ezen, a készülék a fröccsenő vizet, az esőcseppeket gond nélkül tűri, viszont víz alatti sportokra, úszásra nem igazán alkalmas (mivel hangszóró és mikrofon is van rajta). Nem kell a kabát ujja alá dugdosni, ha elered az eső, de a medencébe ugrani a készülékkel a csuklónkon már nem igazán érdemes.

Az óra 1,36 hüvelykes, IPS LCD technológiára épülő, kerek kialakítású kapacitív érintőkijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása 390 x 390 képpont. Óralap tekintetében nem lesz hiányérzetünk, ha nem tetszenek a beépített opciók, újakat is le tudunk majd tölteni a készülékre. Az érintőképernyő mellett egy tekerhető oldalsó gomb is használható az okosóra vezérlésére.

A Smartic X belsejében RTL8762DK lapkakészlet végzi a számításokat, amely mellé betársul egy Bluetooth 5.0 modem is, aminek köszönhetően az óra párosítható Android és iOS operációs rendszert futtató okostelefonokkal egyaránt. Habár az óra önállóan nem képes telefonhívások lebonyolítására, miután összeköttetésbe került egy mobillal, a beépített mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően vezeték nélküli kapcsolaton keresztül bármikor indíthatunk és fogadhatunk hívásokat. Ezek mellett természetesen az óra jelzi a telefonon lévő alkalmazások értesítéseit, a szöveges üzeneteket, így nem fogunk semmiről sem lemaradni.

A Smartic X Bluetooth-kapcsolaton keresztül képes irányítani a párosított mobil multimédia lejátszóját, valamint kameráját. Az olyan megszokott funkciók is részét képezik a repertoárnak, mint a telefonkönyv, a hívásnapló, a naptár, a számológép, a stopper, stb. Apró extra: az anti-lost funkció jelzi, ha a párosított okostelefon kikerülne az okosóra hatótávolságából.

 

Az aktív életet élők jó hasznát fogják látni a beépített pulzusmérés, véroxigénszint-mérés és mozgásemlékeztető funkcióknak, az alvásmonitorozás lehetőségének, illetve annak a néhány beépített sport üzemmódnak, amelyeket az óra felkínál.

Fontos előny, hogy az órához magyar nyelvű telefonos alkalmazás tartozik, és bár a menüje angol, nagyon egyszerűen kezelhető, szinte csak ikonokból álló felület is beállítható rajta.

A Smartic X borítása alá egy 280 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátort szereltek, amely a gyártói ígéretek értelmében képes lesz a készüléket 3-5 napon át működtetni egyetlen feltöltéssel. Ez normál, átlagos felhasználásra érvényes. Az okosóra töltése egy mágneses kábellel történik, amely természetesen ott lesz majd a készülék dobozában.

Az újdonság az alábbi webáruházakban vásárolható meg jelenleg:

Ingyenes és gyors szállítás, 1 év teljes körű háztól-házig garancia és 30 napos visszavásárlási garancia érvényes az okosórára!