Frissítést kapott a Huawei Watch GT 4

A Huawei világszerte új frissítést tett közé a Watch GT 4 okosóra számára. Az Európában most megjelenő HarmonyOS 4.0.0.140 (CM00M03) adatcsomag nem tartalmaz túl sok változtatást. Azért akart benne hasznos újítás, például mostantól sokkal könnyebb az alkalmazások azonosítása a rácson belül.

A Huawei Blog fedezte fel az új szoftverfrissítést a Watch GT 4 okosórához, ami a kínai gyártó egyik legújabb viselhető eszköze. Előtte a vállalat nagyjából egy hónappal ezelőtt adott ki új frissítést, ami olyan újdonságokat tartalmazott, mint az alváskövetés, valamint a ciklusnaptár alkalmazás optimalizálása. Egyébként a szóban forgó készülék az egyik első olyan Huawei okosóra, ami HarmonyOS 4 operációs rendszerrel debütált.

A frissítés 44,9 megabájtos, és OTA módon települ, vagyis nem nekünk kell kínlódni az installációval, az automatikusan történik. A blog által készített képernyőmentés alapján a szoftver két új funkciót hozott magával. Egyrészt több metronómhang áll majd a rendelkezésre, de a kínai gyártó nem adott ki további részleteket, és a Huawei Blog sem használja ezt a funkciót.

Másfelől az új frissítés bevezeti az úgynevezett alkalmazás név címkéket az egyes ikonok alatt, az alkalmazásrácson. Emellett az új frissítés lehetővé teszi, hogy a Huawei Watch GT 4 digitális koronájával nagyítsunk ezekre a címkékre, ha az alapértelmezett betűméretet túl kicsinek találnánk. Mivel a frissítés már elérhető Németországban, valószínűleg már csak idő kérdése, hogy további régiókban is hozzáférhetővé tegyék.

Forrás: NotebookCheck