Bejelentették az Oppo Watch X-et

Ez a pár sor igazából csak ismeretterjesztő jelleggel bír, mivel a OnePlus Watch 2 okosóra már tiszteletét tette az MWC kiállításon, amelyet az Oppo a saját neve alatt is piacra dob, Watch X néven. Már első blikkre észlelhető, hogy a két készülék teljesen ugyanaz, ennek ellenére azért fussunk át gyorsan a jellemzőkön!

Az okosóra két lapkakészlettel és két operációs rendszerrel rendelkezik. Ha szeretnénk modernebb funkciókat igénybe venni, akkor használhatjuk a Google Wear OS 4 rendszert, amelyet Snapdragon W5 Gen 1 lapkakészlet működtet.

Amennyiben energiatakarékosabb felhasználásra vágyunk, ott lesz a BES 2700BP chip, amely egy külön RTOS rendszer működtetéséért felelős. Egyébként még ez a „butább” ökoszisztéma is lehetővé teszi egy rakatt funkció igénybe vételét, például ugyanúgy van pulzusmérés egyebek mellett.

Az okosórában 2 GB RAM és 32 GB belső tárhely található. Ez a rengeteg hardver és szoftver egy 1,43 hüvelykes AMOLED megjelenítő mögött dolgozik, amely 60 Hz-es képfrissítési frekvenciára képes.

A készülék belsejében 500 mAh kapacitású akkumulátor található, ami az Oppo állítása szerint standard üzemmódban 100 órányi működést teszt lehetővé, energiatakarékos módban pedig akár 12 napig is elkerülhetjük a konnektorokat. A készülék támogatja a VOOC Flash gyorstöltési metódust, ami azt jelenti, hogy mindössze 10 perc töltés egy egész napnyi működésre elegendő energiát képes a viselhető eszköz testébe préselni.

Egy nulláról száz százalékra történő töltés 60 percet vesz igénybe. Az Oppo okosórája kétsávos GPS, Wi-Fi, Bluetooth és NFC kapcsolódással egyaránt rendelkezik. A külső borítás megfelel az IP68 és 5ATM minősítésnek. Ráadásul a készülék 16 különböző MIL-STD-810H strapateszten is sikeresen helyt állt.

Az Oppo Watch X okosóra fekete és barna árnyalatokban kerül forgalomba. A készüléket Malajziában 107 ezer forintnak megfelelő helyi pénzért értékesítik. A forgalmazás március 2-án indul.

Forrás: GSMArena