Hivatalosan is bejelentették a Honor Choice Watch-ot

Habár előzetesen már közzétették a Honor Choice Watch terméklapját, végül hivatalosan is bejelentették a készüléket, amely az indiai piacon kezdi pályafutását. Azt nem tudni, hogy más régiókban is kapható lesz-e a készülék, de a specifikációi, illetve az ára alapján biztosan lenne sikere nálunk, Európában is.

Az újdonság 1,95 hüvelykes 2.5D-s, ívelt, Always On Display képességgel rendelkező AMOLED képernyővel érkezik, amelyen 504 x 410 pixel felbontásban jelennek meg a tartalmak, legfeljebb 550 nites maximális fényerő mellett. Az okosóra fém textúrájú, de műanyagból öntött testtel érkezik kétféle verzióban, az egyik a szilikon, a másik pedig a fonott pántos. A szilikon verziót 20 mm-es pántszélességhez tervezték és kompatibilis minden ilyen méretű utángyártott szíjjal, míg a fonott változat egyedi szíjfejjel és gyorskioldó mechanizmussal bír.

A Honor Choice vagy a jól megszokott egészségkövető funkciókat biztosítja, vagyis pulzusmérés, alvásmonitorozás és véroxigénszint-mérés opciókkal igyekszik megfigyelni és karbantartani tulajdonosa kondícióját. A készülék 120 sport üzemmódot támogat és automatikusan képes azonosítani olyan tevékenységeket, mint a séta, a futás, a bicikli, az elliptikus tréner, vagy az evezés.

Az okosóra külső borítása megfelel az 5ATM minősítésnek, vagyis vízálló, támogatja a Bluetooth kapcsolaton történő telefonhívást, tehát van beépített mikrofonja és hangszórója, illetve 5 műholdas helymeghatározási rendszerrel is kompatibilis, habár ezek között az indiai NavIC pont nincs ott, ami azért eléggé vicces, hiszen az órát jelenleg csupán Indiában forgalmazzák. A Honor helyi képviselője, a HTech azt állítja, hogy ennek a műholdas rendszernek nincs elég lefedettsége jelen pillanatban, így nem volt értelme azt integrálni az órába.

Az okosóra Bluetooth 5.3 kapcsolattal kommunikál más eszközökkel, energiaellátását pedig egy 300 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely a reklámanyagok szerint képes akár 12 napig is működésben tartani a készüléket, átlagos felhasználás mellett. Ennél intenzívebb nyúzás mellett pedig nagyjából 9 napra lehet számítani.

A Honor Choice Watch kompatibilis Android és iOS operációs rendszert futtató készülékekkel egyaránt. Az órát a helyi piacon 72 eurónak megfelelő rúpiáért kínálják, ami nagyjából 28 ezer forintot jelent. Azt egyelőre nem tudni, hogy más régiókban is kapható lesz a készülék, esetleg más néven, de ha a Honor ilyesmit tervez, akkor valószínűleg hamarosan mi is hallani fogunk róla.

Forrás: GSMArena