Legjobb magyar menüs okosórák 2022

A legtöbb Magyarországon forgalmazott okosóra nem rendelkezik magyar menüvel, ami elég nagy probléma azoknak, akik nem tudnak angolul. Szerencsére van azért jó néhány típus, amelyeknél beállítható a magyar nyelv, így bárki könnyedén kezelheti őket külföldi nyelvtudás nélkül is.

Összegyűjtöttünk néhány bevált magyar menüs okosórát, amelyeket bárki használni tud nyelvtudástól függetlenül. Főként az olcsóbb, 50.000 Ft alatti típusokból válogattunk, mert ezeknél kifejezetten gyakori, hogy csak angol menüvel rendelkeznek.

Fuse Pro okosóra

A Fuse Pro egy nagy tudású okosóra, amelynek a magyar menü mellett sok más erénye is van. Az egyik legfontosabb, hogy SIM kártya foglalattal látták el, így teljesen önállóan is alkalmas telefonhívások fogadására és indítására. Egy okostelefonnal összekapcsolva pedig természetesen tudja a szokásos funkciókat, jelzi a hívásokat és az értesítéseket, szinkronizálhatók az aktivitásadatok, illetve kihangosításra is alkalmas.

Itt még nem ér véget a készülék előnyeinek sora, fontos kiemelni az IP67-es vízállóságot, ami elég ritka a SIM kártyás típusoknál. A GPS-vevő szintén egy hasznos extra, sportolásnál jöhet jól, a segítségével tudjuk menteni a megtett útvonalat futás, túrázás vagy kerékpározás közben, és a sebesség, illetve a megtett távolság számítása is pontosabb lesz a szokásosnál.

Smartic NEO 2 okosóra

A Smartic NEO 2 egy meglehetősen vékony, minőségi fémházzal ellátott férfi okosóra, ami teljes mértékben támogatja a magyar nyelvet. SIM kártyát nem lehet tenni bele, de ezen is van mikrofon és hangszóró, így egy mobillal párosítva lehet vele hívásokat lebonyolítani.

A NEO 2 is vízálló, és számos hasznos funkcióval látták el, méri a napi aktivitást, vannak benne sport módok, kapott pulzusmérőt. A kijelzője meglehetősen szép, és 25-nél is több előre telepített óralap van az órán már gyárilag, így mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetszőt.

Smartic Q7 okosóra

A Smartic Q7 nők és férfiak számára egyaránt alkalmas, hiszen a fekete változat mellett elérhető arany és ezüst színekben is. A kivitele maximálisan minőségi, fém keret és kevlár mintás hátlap jellemzi, a dizájn pedig egyszerű, sportos.

A vízállóság itt sem maradt ki, és van saját hangszórója, illetve mikrofonja az órának, így alkalmas telefonhívások lebonyolítására Bluetooth-on keresztül, de ehhez párosítani kell egy mobillal. A magyar menü itt is beállítható, bár a fordítás ennél a típusnál nem 100%-os. Ez azt jelenti, hogy lesz benne néhány angol szöveg, de a legtöbb menüpont szerencsére magyar, így nem el lehet rajta igazodni külföldi nyelvtudás nélkül is.

Az okosórát ellátták pulzusmérővel, vannak különféle edzésmódok, és természetesen automatikusan számolja a megtett lépéseket.

G4 Smart okosóra

A G4 Smart egy olcsóbb SIM kártyás típus, amelynek a fő előnye, hogy önállóan is alkalmas telefonhívások lebonyolítására, nem kell hozzá csatlakoztatott mobil. Itt is adott a magyar menü, így szinte bárki használhatja, a viszonylag kis mérete és a színválasztéka miatt pedig alkalmas nőknek, férfiaknak, sőt, akár még gyerekek számára is.