A Fitbit új kezdeményezéssel ösztönzi sétára a felhasználókat

A Google nagyjából három évvel ezelőtt vásárolta fel a Fitbit márkát, amely leginkább a viselhető eszközeiről ismert. A brand által készített eszközök elsődleges funkciója a felhasználó egészségének nyomon követése. A 9to5Google szerint a Fitbit jelenleg egy Walkmate elnevezésű program vagy tanulmány tesztelési fázisában van. Ez a kezdeményezés több, mint két hónapig tart, és személyre szabott napi értesítésekkel ösztönözi a felhasználókat arra, hogy többet sétáljanak, és aktívabb életmódot éljenek.

A programba való beiratkozást követően a résztvevők naponta számíthatnak egy értesítésre a Fitbit alkalmazásból, amely arra ösztönzi őket, hogy gondolkodjanak el egy kis sétán, és tervezzék meg azt. A Fitbit a színfalak mögött a napi lépések és az AZM, vagyis az Active Zone Minutes adatok követése révén dolgozik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy megfigyelhessék az általuk választott stratégia eredményeit az idő múlásának tükrében.

A beilleszkedési folyamat részeként a tagok egy felmérést töltenek ki, hogy a Fitbit megismerhesse azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják fizikai aktivitásuk szintjét. A programban olyan személyek vehetnek részt, akik jellemzően 8000 lépésnél kevesebbet sétálnak naponta.

Ha tőlünk fejlettebb régióból olvasod ezeket a sorokat, akkor úgy csatlakozhatsz a Walkmate programhoz, hogy elindítod a Fitbit applikációt, rákoppintasz a Step kártyára, majd miután megjelent a Google Health Studies logója, lezongorázhatod a regisztrációt.

Kapsz egy jelzést arról, hogy a tőled gyűjtött adatokat arra fogják felhasználni, hogy megértsék az emberek által preferált viselkedési stratégiákat, illetve azt, hogy a felhasználók mennyi ideig tartják magukat ezekhez, és hogy idővel milyen általános hatást gyakorolnak ezek a gyaloglási szokásaikra.

Csak lazán kapcsolódik: a Fitbit nemrég egy frissítést adott ki az Android operációs rendszerre fejlesztett alkalmazásához, amely így jelenleg a 4.06-os verzión áll. A frissítésben van egy hasznos kiegészítés, egy olyan funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy manuálisan adják meg a testhőmérsékletüket, a saját hőmérőjük segítségével.

Forrás: PhoneArena