Hivatalos a Xiaomi Band 8

Okostelefonok, táblagépek, hangszórók és televíziók társaságában debütált a Xiaomi Band 8 okoskarkötő. A régi recept változatlan, a gyártó a lehető legjobb jellemzőket igyekszik a lehető legbarátságosabb áron kínálni.

A Xiaomi Band 8 1,62 hüvelykes, pille alakú, AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, ez lényegében ugyanaz a panel, mint amit az előd kapott, 490 x 192 pixeles felbontással és 60 Hz-es képfrissítéssel.

A panel támogatja az always on display funkciót, maximális fényereje pedig elérheti a 600 nitet is. A fényerő javult egy kicsit, mert a Band 7 esetében 500 nit volt a maximum.

Az okoskarkötő mellé rengeteg hivatalos pánt-variáció érhető el, ezek mindenféle anyagból készülhetnek, kínálnak bőr, nejlon és fém szíjakat is, különböző stílusokban. A kínai gyártó értékesít egy kiegészítőt, amivel medál lehet a karkötőből, illetve egy klipszet is, amivel a cipőre lehet erősíteni a készüléket.

A Xiaomi Band 8 megőrizte az 5ATM besorolásnak megfelelő vízálló kialakítást, mérlegre helyezve pedig 27 grammot nyom. Az egészség-követéssel kapcsolatos lehetőségek változatlanok maradtak, tehát van pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás és stressz-szint mérés.

Ugyanazok az alapvető fitneszkövetési funkciók is rendelkezésre állnak, de a karkötő gyorsulásmérőjét kihasználó interaktív fitneszkurzusok további előnye, hogy a segítségükkel valós időben nyomon követhető a felhasználó mozgása.

A kínai gyártónak sikerült növelnie az üzemidőt is, mostantól a készülék képes 16 napig működni általános felhasználás mellett, bekapcsolt always on display funkcióval pedig simán összejöhet a 6 nap is. A Xiaomi Band 8 mellé új kétpines töltő jár, amely állítólag mindössze egyetlen óra alatt képes újratölteni a beépített 190 mAh kapacitású akkumulátort.

A Xiaomi Band 8 kínai pénzről átszámítva 36 dolláros (~12 ezer Ft) áron kerül forgalomba, ha szeretnénk NFC technológiát is, akkor az ár 43 dollárra (~15 ezer Ft) nő. A nemzetközi árképzést és elérhetőséget egyelőre nem részletezték, de szinte 100 százalék, hogy a kiegészítő hozzánk is eljut majd.

Forrás: GSMArena