Végre-valahára megindult a Google Pixel Watch márciusi frissítése

Normál esetben a Google minden hónap első hétfőjén küldi ki a havi frissítéseket készülékeire, ám ezúttal valamiért két hetet csúszott az update. Most végre befutott a Pixel Watch nagy frissítése, egyebek mellett esésérzékeléssel és más újdonságokkal.

Az egyik érdekesség, hogy mostantól a korona megnyomását követően a készülék akkor is megmutatja az aktuális időt, ha ki van kapcsolva, mert lemerült az akkumulátora. Ilyenkor a felhasználók egy digitális órát láthatnak az alacsony töltöttségi szintet mutató, vörös állapotjelző mellett.

Az always on display funkció ezentúl bekapcsolható a beállításokban, vagy a mobilos társalkalmazásban, de ezt megtehetjük a lünetta elforgatásával is. Akkor is aktiválódik a képernyő, amikor az always on display ki van kapcsolva és a kijelző ambient módban világít.

A fejlesztők optimalizálták a képernyő érintésérzékenységét, az Akkumulátorkímélő mostantól támogatja az egyszeri koppintásokat, a megjelenítő beállításai között pedig új színkorrekciós és szürkeárnyalatos üzemmódok állnak rendelkezésre.

A keresőóriás a következő hetekben a Play Áruházon keresztül fog kiadni egy frissítést az Óra applikációhoz, amely a túl korán vagy túl későn megszólaló ébresztések nyűgjét hivatott orvosolni. A gyártó azt javasolja, hogy engedélyezzük az alkalmazások automatikus frissítését a Play Áruház applikációban, így automatikusan és azonnal megkapjuk majd a szükséges javítást.

A Google Pixel Watch frissítésének részét képezi a márciusi biztonsági folt is, a szoftver buildszáma RWDA.230114.008.R1, kivéve Japánban és Tajvanon, ahol RWDA.230114.008.J2.

Forrás: GSMArena