Megindult a Honor Watch GS 3 európai forgalmazása

A címben szereplő okosóra még februárban került bemutatásra a barcelonai Mobile World Congress kiállítás keretein belül, akkor nagyjából minden jellemzőjét leleplezték, de a forgalmazás egészen a mai napig váratott magára, legalábbis itt az európai piacon. A készülék nem magányosan, hanem a Honor Magic 4 Pro okostelefon és az Earbuds 3 Pro vezeték nélküli fülhallgató társaságában kezdte meg hódító útját az öreg kontinensen.

Az okosóra egyelőre csak a britek számára elérhető, de hamarosan további régiókban is értékesíteni kezdik azt. A készülék az Egyesült Királyságban 209,99 fontos áron kerül forgalomba, ami nagyjából 95 ezer Ft-os vételárat jelent hazánk valutájába átszámítva.

Ezért az összegért cserébe egy olyan készülék kerülhet a birtokunkba, amely rozsdamentes acélból készült külső borítással büszkélkedhet, maga a ház 10,5 mm vastag és 44 grammot nyom. A kerek kialakítású okosóra 45,9 mm-es átmérővel bír. A Honor Watch GS 3 megjelenítője 1,43 hüvelykes, AMOLED technológiára épül, és 466 x 466 pixeles felbontást biztosít.

A szokásos egészségkövetéssel kapcsolatos funkciókat egy 8-csatornás PPG modul biztosítja, amely a gyártói kijelentések szerint képes 97 százalékos pontossággal követni a felhasználó pulzusát, ezenkívül a véroxigénszint-mérés és az alvásmonitorozás is részét képezi a felhozatalnak. Az óra még tippeket is ad, hogyan tudunk még hatékonyabban pihenni. A Honor Watch GS 3 saját beépített GPS modullal is rendelkezik.

Az Watch GS 3 külső borítása 5ATM minősítésnek megfelelően áll  ellen a víznek és a pornak, elviekben nyugodtan elmehetünk vele fürödni is. Ami az üzemidőt illeti normál használat mellett 14 napra lehet számítani, bekapcsolt navigációval pedig megközelítőleg 30 órán át képes üzemelni a a kis masina. A borítás alatt található 451 mAh kapacitású akkumulátor töltése mindössze egyetlen órát vesz igénybe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hozzánk mikor jut el a készülék, és hogy mennyiért fogják árulni, de valószínűleg ezen kérdések válaszaira sem kell már sokat várnunk.

Forrás: GSMArena