Végre elérhető a Google Asszisztens a Samsung Galaxy Watch 4 órákra – csak épp nem nálunk

Mi is beszámoltunk attól a huzavonáról, ami a Samsung Galaxy Watch 4 okosórák Google Asszisztens támogatását illette, először kijelentették, hogy érkezik a funkció, majd a keresőóriás emberei eloszlatták ezeket az értesüléseket. Később a Samsung csapatánál ismét kihirdették, hogy márpedig lesz Asszisztens, és nesze neked, most el is jutott a funkció az órákra. Összesen 10 régióban aktiválták a Google Asszisztenst – igen, jól gondolod, nálunk egyelőre nem.

Az ígéret szerint idén nyáron jelent volna meg a régóta várt funkció a Samsung Galaxy Watch okosórákra, de már kedden megerősítették a Samsung Mobile munkatársai egy rövid sajtóközleményben, hogy a Galaxy Watch 4 órák mostantól támogatják a funkciót. A szükséges szoftvert az órák Play Store alkalmazásában keresztül tudják majd letölteni és telepíteni a felhasználók.

A Google Asszisztens egyelőre csak 10 régióban érhető el, ezek pedig a következők: Franciaország, Ausztrália, Kanada, Németország, Írország, Japán, Dél-Korea, Egyesült Királyság, Tajvan, Amerikai Egyesült Államok. Reméljük hamarosan nálunk is elérhető lesz a funkció, ám egyelőre kénytelenek vagyunk nélküle használni kedvenc Samsung márkájú okosóránkat.

Forrás: GSMArena