Sokat tud, de csak 8 ezer „forintba” kerül a Fire-Boltt Talk Ultra

Igen, most megint az lesz, hogy olyan termékkel fogjuk a kedélyeket borzolni, amit nagy valószínűséggel nem lehet majd soha megvásárolni a mi régiónkban, de mivel valahol az is a feladatunk, hogy beszámoljunk az újdonságokról, talán megérdemel néhány sort a Fire-Boltt Talk Ultra okosóra. Egyrészt a készülék nagyon csinos, másfelől mindössze 1999 indiai rúpiába kerül, ami csupán  cirka 8 ezer forintot jelent, ám ennek ellenére egész hetes üzemidőt és Bluetooth-hanghívást kínál ez a filléres okosóra, így mindenképp megér néhány gondolatot.

India a világ legnagyobb okosóra-piaca, így nem csoda, ha a legérdekesebb készülékek egy része itt bukkan fel, sőt, olcsó és jól felszerelt órák garmadája kapható itt, ezek egy részéhez sajnos soha nem fogunk tudni hozzájutni. Persze vannak kerülőutak, meg mindenféle okosság, de ezekkel mi most nem foglalkoznánk.

Cikkünk tárgya tehát a Fire-Boltt Talk Ultra, amely 1,39 hüvelykes LCD megjelenítővel van felszerelve, amely ráadásul kerek formát kapott, így az okosóra a hagyományos időmérő eszközökhöz hasonlít. Elképesztően alacsony árába még az is belefért, hogy az óra borítása IP68 védelmet kapjon, vagyis a viselhető eszköz ellenáll a vízzel és a porral szemben is.

Az óra mindössze 80 grammot nyom, méretei 46,6 x 50,6 x 0,4 mm-esek, a már említett képernyő felbontása 240 x 240 pixel, az óra egyik legnagyobb dobása pedig az, hogy lehetővé teszi a telefonálást, igaz ehhez kell egy párosított okostelefon, mert a kommunikáció Bluetooth kapcsolaton keresztül történik.

Száznál is több letölthető számlap, illetve 123 sport üzemmód képezi részét az órán futó zárt szoftveres rendszernek. Az egészségkövetéssel kapcsolatos funkciók között a pulzusmérés mellett megtaláljuk a véroxigénszint-mérést, az alvásmonitorozást és további lehetőségeket is.

A Fire-Boltt Talk Ultra támogatja a Google Asszisztenst és Siri-t is. A gyártó állítása szerint a beépített akkumulátor képes akár egy teljes héten keresztül működésben tartani a viselhető eszközt, amelynek töltése mindössze 120 percet rabol el az életünkből. Az okosóra fekete, kék, vörös, szürke, rózsaszín árnyalatokban kerül forgalomba, de van egy ilyen zöldeskék változat is. Flipakrtról lehet a készüléket megrendelni, a már említett 1999 rúpiás áron.

Egyébként nem kell keseregni, mert egészen hasonló felszereltséggel és külalakkal léteznek okosórák, amiket mi magunk is megvásárolhatunk, érdemes szétnézni a Xiaomi és más hasonló kínai gyártók kínálatában, de az könnyen előfordulhat, hogy ilyen olcsón, ilyen felszereltséget nem fogunk kapni.

Forrás: GizmoChina