Masszív lett a Fire-Boltt Grenade

Zorall külsővel és ellenálló kialakítással debütált a Fire-Boltt Grenade okosóra, amely sajnálatos módon csak az indiai vásárlók csuklójára kerülhet fel. De mivel az indiai az egyik legnagyobb okosórás piac, és a Fire-Boltt egy olyan gyártó, amely megérdemli a figyelmet, úgy véljük pár gondolatot megérdemel az újdonság, főleg a jelenlegi uborkaszezonban.

A mai „úgysem tudod megvenni magadnak” rovatunk főszereplője tehát a Fire-Boltt Grenade, ami egy robosztus kialakítású okosóra. Filléres ajánlatról van szó, mert magyar pénzre számítva mindössze 8500 forintért vesztegetik a helyi kereskedők, és ezért az összegért cserébe egészen figyelemreméltó jellemzőket kínál gyártó.

A külső borítás ütésálló ezt mondjuk jól látni, a készülék kialakítása pedig vízálló, de annak pontos besorolását még a gyártói adatlapról sem tudtuk leolvasni, ugyanakkor többször találkoztunk a ” fröccsenésálló” kifejezéssel, vagyis olyan túl komoly védelmet nem kaphatott az elektronika.

A megjelenítő 1,39 hüvelykes, LCD technológián alapul, 360 x 360 pixelt mozgat, van vagy 100 letölthető számlap, vagyis a képernyőre nem lehet panasz. A Fire-Boltt Grenade beépített mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, így Bluetooth-kapcsolaton keresztül, egy párosított okostelefon révén képes hívások indítására, illetve fogadására.

A szokásos fitnesz lehetőségek is rendelkezésre állnak, kapunk 123 (!) sport üzemmódot, pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás és cikluskövetés funkciókat, az óra figyelmeztet, ha inni kell, egy kicsit mozogni, vagy ha be kell venni a gyógyszereket.

A Fire-Boltt Grenade vezeték nélküli kapcsolaton keresztül képes irányítani a párosított okostelefon kameráját, multimédia lejátszóját, támogatja a virtuális hangasszisztenseket, illetve meg tudja csörgetni a mobilt, ha nem találjuk. Az okosóra belsejében 350 mAh kapacitású akkumulátor található, ami a gyártó ígérete szerint képes akár egy teljes hétig működésben tartani a készüléket, egyetlen feltöltéssel.

Forrás: 91Mobiles