Továbbfejlesztik a Samsung Galaxy Watch egyes egészségkövető funkcióit

Elsősorban a rendszeres futók számára volt igazán hasznos a Samsung által a One UI 4.1 rendszerrel bevezetett VO2 Max becslés és az izzadságvesztés követésének lehetősége. A dél-koreai vállalat most egyetemi kutatókkal együttműködve igyekszik javítani ezen opciók pontosságát.

A kutatást a Michigan Performance Research Laboratory (MiPR), az ESSI központi kutatólaboratóriuma vezeti. Már most toborozzák a résztvevőket, illetve egy gyűjtik az adatokat. A kutatómunka nyolc hónapig tart majd. A tesztelések zárt térben, futópadon, illetve szabadtéren is zajlani fognak, 2,5 és 20 km-es távon.

Az adatok gyűjtése kardiopulmonális terheléses vizsgálattal és a testsúlyváltozás nyomonkövetésével történik majd. Könnyedén kitalálható, hogy az izzadságvesztés követése azt becsüli meg, hogy mennyi vizet veszít az okosóra hordozója, majd ez alapján a készülék tesz egy ajánlatot, hogy mennyi folyadékot érdemes fogyasztani a szervezet regenerálódásának érdekében. A VO2 Max érték pedig az emberi szervezet maximális oxigénfelvételi képességét mutatja, amelynek megfigyelése szintén fontos lehet testmozgás közben, illetve krónikus betegségekben szenvedők számára.

„A Samsung elkötelezett amellett, hogy az iparági vezetőkkel és tudományos intézményekkel való együttműködés révén még nagyobb egészségügyi betekintést biztosítson (a felhasználók számára). Izgatottan várjuk, hogy a Michigani Egyetem Exercise & Sport Science Initiative-ével – a fitnesz és sportegészségügy szakértőivel – együttműködve még több érdemi információval szolgáljunk azoknak a futóknak, akik a Galaxy Watch sorozatra támaszkodnak a pontosság és a személyre szabott motiváció érdekében.”

A fenti nyilatkozat Hon Paktól, a Samsung Electronics alelnökétől származik, aki egyben az MX Business digitális egészségügyi csapatának vezetője is.

Forrás: GSMArena