A Samsung munkatársa elárulta, mikor lesznek az okosórák képesek a vércukorszint mérésére

A viselhető eszközök egyik Szent Grálja a non-invazív vércukorszintmérés, az a gyártó, amely elsőként vezeti be ezt a lehetőséget a saját készülékén, óriási prestízst nyerhet. Az Apple és a Samsung is már régóta dolgozik ezen a funkción, az almás cég már az első Apple Watch 2015-ös bevezetése óta. A dél-koreaiak is szorgoskodnak, minden erejükkel azon vannak, hogy ők hozhassák el elsőként a hétköznapi felhasználóknak ezt a fícsört. 

A Bloomberg új jelentése szerint a Samsung a non-invazív vércukorszint mérés bevezetésén dolgozik viselhető eszközökön. A törekvés része a vállalat azon küldetésének, hogy bővítsék az általuk kínált készülékek biztosította egészségügyi funkciók arzenálját.

Kering olyan szóbeszéd is, hogy a vércukorszint monitorozó funkció a gyártó első okosgyűrűjével, a Galaxy Ringgel fog debütálni, amely még az idén megjelenhet. Hon Pak, a vállalat digitális egészségügyi vezetője a Bloombergnek adott interjújában a következőket nyilatkozta a témával kapcsolatban:

Ha képesek lennénk megvalósítani a folyamatos vérnyomás- és vércukorszint-mérést, akkor egészen más szintre emelkedhetnénk.

A Samsung vezető munkatársa nem említette, hogy egészen pontosan mikor számíthatunk ezeknek a funkcióknak a bevezetésére, de reményei szerint erre az elkövetkezendő 5 évben sor kerül. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy vérnyomást mérő okosórák már most is léteznek, de olyan viselhető eszköz még nem került piacra, amely folyamatosan képes erre.

A non-invazív vércukorszint monitorozás azért lenne óriási dolog, mert jelenleg a vércukorszint méréséhez vérmintára van szükség, tehát a dolog szúrás nélkül, fájdalom nélkül sajnos nem lehetséges. Amennyiben az egyik gyártó végre megvalósítaná ezt a lehetőséget egy viselhető készüléken, az hatalmas életminőségbeli javulás lenne a cukorbetegek számára, akiknek ugyebár rendszeresen nyomon kell követniük a vércukorszintjüket.

Forrás: PhoneArena