Új funkciókat kapott a Huawei Watch D, a gyártó vérnyomásmérésre képes okosórája

Kevés olyan okosóra létezik a piacon, amely valódi vérnyomásmérést képes biztosítani tulajdonosának, úgy, hogy az megfelel az orvosi eszközök szigorú követelményeinek. Ezek közül az egyik a Huawei Watch D, amely most kapott új frissítést Kínában, így már a Harmony OS 2.1.0.399-es verziószámú szoftver futtatja számos új funkcióval és fejlesztéssel.

A Huawei Watch D 2021-ben került forgalomba a Kínában, majd egy évre rá 2022 októberében az európai piacra is megérkezett. A készülék nemrég megkapta a Harmony OS 2.1.0.399 firmware-t, amely néhány új funkciót is magával hozott a készülék tulajdonosai számára, igaz, egyelőre csak Kínában.

Az egyik egy új alvási üzemmód, amely kikapcsolja a csukló emeléssel történő kijelző felébresztést. Egy másik nagyon kedves újítás kikapcsolja az ébresztőórát a nemzeti ünnepek alkalmával, illetve mostantól egy gyorsmenüből meg lehet nyitni az alkalmazásokat. A csomag részét képezi egy új szoftveres eszköz is, amelynek segítségével bekapcsolhatjuk a képernyőt, ha értesítést kapunk. A fejlesztések közé tartozik még az is, hogy ezentúl akár 10 egyidejű riasztást is beállíthatunk.

A frissítés telepítését követően sokban javul a rendszer stabilitása is. Állítólag a kezelőfelületet is optimalizálták bizonyos helyeken, de a Huawei nem szolgált további részletekkel ezzel kapcsolatban. Akárcsak a korábbi frissítések esetében a felhasználók manuálisan ellenőrizhetik, hogy készülékükre megérkezett-e az új szoftver a társalkalmazás segítségével. Hogy aztán ez a frissítés más piacokra, például hozzánk Európába is eljut a közeljövőben, vagy egyáltalán, azt még nem tudni. Az sem világos, hogy ez az okosóra megkapja-e a Harmony OS 4.2-t.

Forrás: NotebookCheck