Megérkeztek az Amazfit GTR 4 és GTS 4 okosórák

Többször szerepeltek az elmúlt hetekben mindenféle pletykák kereszttüzében az Amazfit GTR 4 és GTS 4 órák, amelyek most végre hivatalosan is bemutatkoztak a nagyérdemű előtt. Prémium készülékekről van szó, prémium jellemzőkkel és bár az újdonságok nagyjából ugyanazt kínálják, akad közöttük némi eltérés formatervet, akkumulátoros üzemidőt, kijelzőket illetően.

Az Amazfit GTR 4 klasszikus, kör alakú kijelzőt kapott, amely AMOLED panellel rendelkezik, mérete 1,43 inch, a felbontása pedig 466 x 466 pixel. Edzett üveg és ujjlenyomatoktól védő bevonat borítja a kijelzőt, a keret pedig tükröződésmentes. Az Amazfit GTS 4 kialakításában inkább az Apple Watch-ot idézi, téglalap alakú megjelenítőjén 390 x 450 pixel sorakozik, a szintén AMOLED megjelenítő 1,75 hüvelykes mérettel bír. Ezt a kijelzőt is edzett üveg borítja, illetve a már említett ujjlenyomatoktól védő bevonat, de a tükröződésmentes keret ezúttal lemaradt. Always on display funkció mindkét készüléken van, illetve 150 és 200 letölthető számlap is rendelkezésre áll.

A készülékek középső kerete alumíniumból van, az alsó részt pedig polikarbonátból. A GTR 4 34, a GTS 4 pedig 27 grammot nyom. Ennek a súlynak a nagy részét valószínűleg a 475 és 300 mAh kapacitású akkumulátorok teszik ki, amelyek 14 és 8 napos üzemidőt biztosítanak átlagos felhasználás mellett. Bekapcsolt navigációnál viszont nem igazán lehet többre számítani 25 és 16 óránál. Az okosórák töltésére nagyjából 2 órát kell szánni.

A GTR 4 22, a GTS 4 pedig 20 mm-es szíjakkal szerelhető fel. Fluorelasztomer és nejlon anyagú szíjak mellett a GTR 4 – hez még bőrből készült változatot is forgalmaznak. Az okosórák Zepp OS 2.0 rendszert futtatnak, és biztosítják az összes szükséges fitnesz funkciót, tehát van pulzusmérés, lépésszámlálás, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás, stressz-szint mérés, menstruációs ciklus követése stb. Az okosórák 150 sport üzemmódot támogatnak, amelyekkel úszni is lehet az 5ATM minősítésnek köszönhetően. Bizonyos mozgástípusok automatikusan felismerhetőek, de ez a lehetőség egy későbbi szoftverfrissítésben válik elérhetővé.

Offline zenehallgatás, kétsávos GPS, Bluetooth 5.0, 2,4 GHz-es Wi-Fi, korlátozhat alkalmazás kínálat, Alexa támogatás, saját offline hangasszisztens, Bluetooth kapcsolaton keresztüli telefonálás, legalább iOS 12 és Android 7 rendszert futtató eszközökkel való kompatibilitás teszi teljessé az órák által biztosított lehetőségek és funkciók listáját.

Az Amazfit GTR 4 és GTS 4 modellek már kaphatóak az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a készülékekért 200 dollárt kérnek el az Amazfit hivatalos oldalán. Szerencsére az európai régióban is forgalmazzák majd az okosórákat, elsőként a németeknél, a későbbiekben pedig más piacokon is.

Forrás: GSMArena