Az első generációs Google Pixel Watch megkapta a Wear OS 4-et

Nemrég debütált a Google Pixel Watch 2, ami már az első bekapcsolástól Wear OS 4 operációs rendszert futtat. Mostantól a korábbi modell, a tavaly debütált első generáció is megkapja a legújabb szoftvert, a készülék eddig Wear OS 3.5-öt futtatott.

Ahogyan a Google szoftverfrissítések történni szoktak, ezúttal is szakaszosan válik elérhetővé az új rendszer a készülékeken. Az igazság az, hogy hetekbe is beletelhet, míg minden Pixel Watch órára eljut a szoftver, ilyen téren lenne mit tanulni az Apple-től, az almás cég készülékeire ugyanis azonnal elérhető szokott lenni minden új frissítés. A telepítendő firmware buildszáma TWD4.2301005.002.

A Wear OS 4 rengeteg új lehetőséggel kecsegtet, mostantól át lehet vinni egy okosórát másik okostelefonra, ha váltunk, anélkül, hogy gyári beállítások visszaállítását kellene végrehajtani. Van új biztonsági mentés opció, amivel le lehet menteni az adatokat az egyik Pixel óráról a másikra, ez szintén váltás esetén jöhet jól.

A rendszer részét képezi továbbá egy új Naptár, frissített szövegből beszédet generáló motor, ami még megbízhatóbb TalkBack élményt biztosít. Előnézetet kapnak a beágyazott médiatartalmak, rendelkezésre áll mostantól a vészhelyzeti megosztás, és még számos további érdekes, és hasznos lehetőség, amelyekről mi is beszámoltunk korábban.

Forrás: GSMArena