1250 eurós áron debütált a Montblanc Summit 3 okosóra, ami Wear OS 3.0 rendszert futtat

A luxusórák és luxustollak gyártásáról elhíresült Montblanc egyáltalán nem kapkodott a Summit 2 okosóra folytatásával, amely most négy évvel később végre bejelentésre került. A készülék egyik legérdekesebb vonása az, hogy ez az első olyan okosóra, amely Wear OS 3.0 operációs rendszert futtat, és nem a Samsung gyártotta.

A jól megszokott módon ez a Montblanc termék is a luxusra fókuszál. Azonban sajnálatos módon a gyártó eddig semmilyen technikai részletet nem fedett fel az órával kapcsolatban, az egyetlen ismert hardveres jellemző nem más, mint a készüléket hajtó chipset, ami egy Snapdragon Wear 4100+. Ha minden igaz sokat fejlesztettek az egészség és aktivitás követéssel kapcsolatos funkciókon is. Az okosóra fel lett szerelve véroxigénszint-méréssel és alvásmonitorozással, utóbbi még az alvás különböző fázisait is képes vizsgálni.

A gyártói ígéret szerint az okosóra üzemideje sokat javult, ám azt egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan mennyivel, részleteket ugyanis ezzel kapcsolatban sem fedtek fel. A Summit 2 nagyjából 4-5 napot volt képes üzemelni, ha a felhasználó nem élt az extra lehetőségekkel, okosóra üzemmódban pedig nagyjából egy napműködés volt lehetséges, egyetlen feltöltéssel. Ehhez képest nyilvánvalóan mindennemű fejlesztést örömmel fogadunk majd.

A Montblanc Summit 3 háza titánból készült, a jövendőbeli tulajdonos pedig választhat, hogy bőrből, vagy gumiból készült szíjjal egészíti ki prémium kategóriás időmérőjét. A szürke festésű órához fekete borjúbőr vagy kék gumiszíj jár, a fekete házhoz pedig fekete borjúbőr vagy fekete gumipánt választható. Ezeken kívül van egy kétszínű opció is, amelyhez brit zöld borjúbőr vagy fekete gumipánt párosítható.

A Montblanc Summit 3 forgalmazása július 15-én indul, és ahogyan fentebb írtuk, 1250 eurót kérnek majd érte. Ez határozottan nagyobb összeg, mint amit az elődért kértek, azt “mindössze” 1095 dolláros áron vesztegették.

Forrás: GSMArena