Kiderült, mikor debütál az Amazfit GTR Mini

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy hamarosan megérkezik az Amazfit GTR Mini okosóra, amelynek már egy ideje hírét hallani a kibertérben, ahová a specifikációk egy része és néhány renderelt kép is felkerült. Nagyon úgy néz ki, hogy most már azt is tudni, hogy mikor debütál a készülék.

Az Amazfit malajziai részlegének hivatalos Facebook oldala tette közzé a dátumot: március 17. A jeles napon kívül további információval nem szolgált a gyártó ázsiai szárnyának közösségi felülete, de ez alapján oka lehet feltételezni, ahogyan a forrásaink is rámutatnak, hogy elsőként a malajziai vásárlók tehetik rá a kezüket, vagyis jobban mondva tehetik a kezükre az okosórát.

Ahogyan a névből könnyedén kitalálható, az újdonság egy kompaktabb változata lesz a már piacon lévő Amazfit GTR modelleknek. Korábban már láthattunk renderelt képeket a készülékkel a főszerepben, a képanyag mellé csatoltak néhányat a várható specifikációk közül is.

Ha hihetünk a forrásnak, akkor az okosóra 1,28 hüvelykes, 2.5D-s üveggel bevont, AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amelyet egy rozsdamentes acél tokozatba építenek majd a gyártó munkatársai.

Előzetes render a GSMArena jóvoltából

Az előzetes értesülések szerint az Amazfit GTR Mini Bluetooth 5.1 LE kompatibilitással fog debütálni, illetve biztosítani fogja a megszokott egészség-követéssel kapcsolatos funkciókat is. Pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás – ezek vélhetően ott lesznek az okosóra képességei között.

Az aprócska elektronikát egy 500 mAh kapacitású akkumulátor látja majd el energiával. A készülék beépített GPS modullal is fel lett szerelve, illetve támogatni fog legalább 120 sport üzemmódot is.

Többet egyelőre nem tudni, így a várható ár sem ismert még. Kénytelenek leszünk kivárni március 17-et, ha közelebbről is meg szeretnék ismerkedni az Amazfit kompakt okosórájával.

Forrás: TechNave, a rendereket és a borítót a GSMArena biztosította