Sokat ígér a Rollme Hero R1 okosóra

Ismét egy olyan készülékbe botlottunk, ami rendkívül sokat ígér, EKG, non-invazív vércukorszintmérés, és a többi. Valószínűleg ezek közül egyiket sem tudja stabilan biztosítani, de azért a Rollme Hero R1 még így is egy egészen jópofa ajánlatnak tűnik, hiszen támogatja a Bluetooth hanghívást, egészen méretes AMOLED képernyővel lett felszerelve, és ha hihetünk legalább ebben a termékadatlapnak, 15 napig is bírja egyetlen feltöltéssel.

Az okosórát egy kínai márka gyártja, de nem ez az első készülékük, volt már korábban több egészségügyi funkciókkal szerelt okosórájuk is. Az új modell a képességeihez képest egészen olcsó, ami nyilván vonzóvá teszi, de azért akadnakmegkérdőjelezhető vonásai is.

A Hero R1 1,39 hüvelykes érintésérzékeny AMOLED megjelenítővel bír, amelyen 360 x 360 pixel sorakozik. A maximális fényerő elérheti a 450 nitet, és több mint 100 számlap közül választhatnak a felhasználók, hogy egyedivé tegyék az óra felületét. Az okosóra nem csupán pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, de bőrhőmérséklet és vérnyomás kalkuláció funkciókat is felkínál.

Ráadásul állítólag EKG szenzorral is fel lett szerelve, de ami eléggé hihetetlen az az, hogy az okosóra a büdzsé árazása ellenére noninvazív vércukorszint mérés funkciót is felkínál, de mivel az óra nem kapott egészségügyi tanúsítványt, ennek a szenzornak a pontossága enyhén szólva is megkérdőjelezhető. Ráadásul a legnagyobb gyártók is évek óta törik magukat azon hogy ezt a funkciót bevezessék a saját készülékükön, így igen esélytelen, hogy épp egy 35 dolláros kínai okosóra fogja ezt elhozni a fogyasztók számára.

A gyártó szerint a készülék energiaellátását 280 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amivel a viselhető eszköz akár 15 napig is üzemelhet egyetlen feltöltéssel, vagy 7 napig, ha keményebben nyúzzuk. A készülék sportüzemmódok révén követheti a mozgásunkat, és egy párosított okostelefonnal Bluetooth kapcsolaton keresztül hívásokat is indíthatunk róla, vagyis az órán van mikrofon és hangszóró is.

A Hero R1 fekete/arany, ezüst és arany árnyalatokban kerül forgalomba. Alapból 79,99 dolláros áron lehet megrendelni, de most egy bevezető akció keretén belül, az órát  34,99 dollárért is be lehet szerezni. Ilyen áron biztosak vagyunk benne, hogy nincs valós, vagy pontos biometrikus érzékelés az okosóra repertoárjában, de a Bluetooth hanghívás, meg az egészen méretes AMOLED képernyő miatt talán így is megérheti a Hero R1.

Forrás: NotebookCheck