Méretes kijelzővel, 10 napos üzemidővel és barátságos árral debütált a Amazfit Bip 5

Az Amazfit újabb megfizethető okosórával gyarapította megvásárolható termékeinek sorát, a Bip 5 100 eurónál is kevesebbe kerül, itt nálunk az európai régióban, ugyanakkor a kedvező árazás ellenére méretes megjelenítőt, korrekt felszereltséget, és kiváló üzemidőt kapunk, amennyiben erre az órára esik a választásunk. A készüléket háromféle színben lehet beszerezni.

Az Amazfit Bip 5 már most megvásárolható bizonyos piacokon, és egyáltalán nem tűnik rossz vételnek. Az okosórát 1,91 hüvelykes TFT kijelzővel szerelték fel, amelyen 380 x 320 pixel sorakozik, természetesen a panel érintésérzékeny. A képernyőt 2,5D-s edzett üveg oltalmazza a karcokkal szemben, illetve van némi védelme az ujjlenyomatok ellen is.

A készülék belsejében 300 mAh kapacitású akkumulátor található, ami a gyártó szerint 5 napra elegendő energiát képes biztosítani, ha nagyon durván nyúzzuk az eszközt. Általános felhasználás mellett 10 napos üzemidőre lehet számítani, energiatakarékos üzemmódban pedig akár 26 napig is képes húzni, egyetlen feltöltéssel. Ezek alapján nagyjából ki lehet jelenteni, hogy a Bip 5 cirka egy hétig remekül meglesz a konnektorok társasága nélkül, bekapcsolt egészségkövető funkciókkal.

Az Amazfit Bip 5 BioTracker PPG biometrikus szenzorral, valamint négy műholdas rendszerrel kommunikáló navigációs rendszerrel is rendelkezik, ezek működés közben remekül kollaborálnak az okosóra egyes sport üzemmódjaival. Az óra belsejében Bluetooth 5.2 BLE modem található, amelynek segítségével az további kiegészítőkhöz és okostelefonokhoz is könnyedén párosítható.

Az óra mellé a Zepp applikációt használhatjuk adatok szinkronizálására és minden egyéb másra, az alkalmazás Android 7.0 és iOS 14 rendszerektől támogatott. Az Amazfit okosórája önállóan nem képes hívásokat indítani, de Bluetooth kapcsolaton keresztül, egy telefon révén ez könnyedén megoldható, ennek hardveres feltételeit a Bluetooth modem mellett a beépített mikrofon és hangszóró biztosítja.

Az Amazfit Bip 5 már rendelhető fehér, rózsaszín és fekete árnyalatokban, az EU-ban 89,90 eurós áron lehet hozzájutni, ami megközelítőleg 35 ezer forintot jelent. Ha jó nagy képernyővel szerelt, funkciókban gazdag okosórát szeretnél vásárolni, anélkül, hogy belerokkanna a családi kassza, mindenképp érdemes megfontolni a Bip 5 beszerzését!

Forrás: NotebookCheck