A Google Pixel Watch 2 belsejében már nem Exynos processzor dolgozik majd

Nem keveset vártunk a Google első okosórájára, amelyről kvázi éveken át lehetett hallani mindenféle szóbeszédeket. A készülék végül befutott, a Pixel Watch nevet kapta és amennyire tudjuk, sikeresnek mondható a viselhető eszközök kategóriáján belül. Az okosóra egyik központi összetevője a processzor, amely jelen esetben egy Samsung által gyártott Exynos konstrukció. A verebek azonban azt csiripelik, hogy a következő generációt már nem egy a dél-koreaiak által gyártott lapka hajtja majd.

Olyan túl sok a résztvevő nincs a prémium okosóra-processzor szegmensen belül, így nem nehéz kitalálni, hogy a Google Pixel Watch 2 borítása alá Qualcomm gyártmányú lapkakészletet jósolnak a bennfentesek. A gyártónak egyébként többféle opciója is van, választhatja a Snapdragon W5 Gen 1 chipet vagy akár a Plus variánst is.

Akárhogy is, a chipset előrelépés lenne a maga négy darab Cortex-A53 magjával, 4 nanométeres gyártási eljárásával, a jelenleg alkalmazott Exynos 9110 chiphez viszonyítva, amelyben mindössze két Cortex-A53 mag dolgozik, a csíkszélesség pedig 10 nanométeres.

A Qualcomm Snapdragon W5+ annyival extrább a szimpla változathoz képest, hogy fel lett szerelve egy speciális társprocesszorral, ami hatékonyabb Always-On-Display és egyéb funkciókat biztosít. Egy új processzor alkalmazása valószínűleg jótékonyan hatna az okosóra akkumulátoros üzemidejére is.

Egyébként a Samsung viselhető eszközökbe szánt lapkái továbbra is versenyképesnek számítanak, gondoljunk csak a Galaxy Watch 4 készülékeket hajtó, 5 nanométeres W920 chipre, vagy a Galaxy Watch 6 sorozattal debütáló W980-ra.

A Google Pixel Watch 2 esetében még egy másik komoly előrelépésre is számítani lehet, ami nem más lesz, mint a Fitbit Sense 2 különleges egészségügyi érzékelőinek hozzáadása a szenzoros repertoárhoz. Az egyik egy állandóan érzékelő elektrodermális aktivitásszenzor (cEDA) a stressz-szint követéséhez, a másik pedig egy bőrhőmérséklet-érzékelő.

Forrás: 9To5Google