A sima Fossil Gen 6 is megkapja a Wear OS 3 frissítést

A minap számoltunk be arról, hogy a Fossil bejelentett egy új okosórát, mégpedig a Gen 6 Wellness Edition-t, amely ugyebár egy korábbi modell új változata. Szerencsére ez a bizonyos korábbi modell, amely tavaly jelent meg sem lett elfelejtve, már megindult rá a Wear OS 3 frissítés, így eggyel több okosóra lesz, amely ezt a szoftveres ökoszisztémát futtatja.

Az új szoftververzió továbbfejlesztett egészség- és fitneszkövetéssel, valamint tökéletesített kezelőfelülettel érkezik, ráadásul mostantól összekapcsolható az okosóra illetve a Fossil alkalmazása is. Durva belegondolni abba, hogy ezt eddig nem lehetett megtenni. Az új frissítés időben érkezett, így a gyártó tartani tudta a szavát, a Gen 6 órák még az idén átállnak a Wear OS 3 rendszerre. A viselhető eszköz megjelenítőjén ezentúl jobban olvashatóak lesznek az adatok, köszönhetően a Google Material You dizájnjának.

Ezentúl a felső gomb megnyomásával megnyitható az összes legutóbbi alkalmazás listája, míg ha nyomva tartjuk a fizikai billentyűt, aktiválódik a hangasszisztens. A gyors beállítások is javultak, ezentúl több lehetőséggel és új külsővel rendelkeznek, ráadásul új akkumulátoros üzemmódok is elérhetővé váltak, amelyek között könnyedén válthatunk a menüben.

A Fossil applikációja már létezett egy ideje, de valamiért a gyártó eddig csak a Wear OS rendszerre fejlesztett alkalmazással engedte összekapcsolódni a Gen 6 órákat. Ennek mostantól vége, ezentúl minden beállítást a cég saját alkalmazásában el tudunk végezni, de aki szeretné továbbra is használhatja a Google appját, vagyis a felhasználó szabadon választhat magának alapértelmezett társalkalmazást. Ha netán Fossil Gen 6 órád van, akkor hamarosan te is telepíteni tudod majd az új rendszert.

Forrás: GSMArena