Organikus kijelzőre vált a Realme Watch 3 Pro

Az Oppo zászlaja alatt tevékenykedő Realme márka hamarosan bemutatja a következő okostelefonját, a Realme 9i-t, a készüléket az indiai vásárlóknak szánják majd. A mobil társaságában bemutatnak egy okosórát is, egészen pontosan a Realme Watch 3 Pro-t, bár ez egyelőre kétesélyes. Ha az óra nem is érkezik meg az augusztus 18-ra időzített bemutatóra, szakítani fog a korábbi hagyománnyal és végre IPS helyett AMOLED megjelenítővel lesz felszerelve.

A Realme okosóra debütálása tehát még nincs kőbe vésve, nem biztos, hogy a Realme 9i modellel érkezik, a brand egyelőre csak annyit közölt, hogy a készülék hamarosan megjelenik. A közzétett kedvcsináló képen jól látszik, hogy a Realme Watch 3 Pro továbbra is téglalap alakú kialakítással fog rendelkezni, ám a korábbi generációval ellentétben immáron AMOLED kijelzővel.

Mégpedig egy nagyméretű AMOLED megjelenítőre lehet számítani, habár egyelőre még nem tudni pontos képátló-nagyságot. A Watch 2 Pro 1,75 colos kijelzővel indult hódító útjára, de mivel a Watch 3 1,8 colos, lehet még ennél is méretesebb képernyőt kap a szóban forgó készülék. Akadnak akár 1,91 hüvelykes órák is, például az Oppo kínálatában, tehát van lehetőség a kijelző méretének növelésére.

Akárcsak az alapmodell, az új készülék is támogatni fogja a Bluetooth hívásokat, vagyis egy párosított okostelefon segítségével az órán keresztül is le tudjuk menedzselni a bejövő és kimenő telefonhívásokat. Az óra másik érdekessége a beépített navigáció lehet, de ez azért nem meglepetés, mert a Watch 2 Pro is fel volt szerelve GPS modullal. Hasznos kis extra, ha nincs nálunk kéznél a mobil. Az alapmodell nem rendelkezik ezzel a plusszal, ahhoz kell egy okostelefon is, ha szeretnénk helymeghatározást alkalmazni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az okosóra mennyibe fog kerülni, de van ár esély, hogy egyetlen petákkal sem fog többe kerülni, mint az elődje. Az alapmodell esetében legalábbis így történt, az ugyanazon az áron volt beszerezhető, mint tavalyi elődje. Ugyanakkor az AMOLED megjelenítő miatt mégis történhet némi drágulás, de egyelőre sejtésünk sincs, milyen mértékben. Az indiai piacon biztosan meg fog jelenni a Realme Watch 3 Pro, de hogy más régiókban kapható lesz-e, az egy nagyon jó kérdés.

Forrás: GSMArena