A Google Pixel Watch 2 megörökölheti elődje dizájnját

Az előzetes értesülések alapján okkal feltételez, hogy a Google már javában tervezi első okosórájának, a Pixel Watch-nak a folytatását. A készülék idén ősszel akár már be is mutatkozhat, ám az eddigiek alapján nem kínál majd forradalmi újításokat, legalábbis a formaterv tekintetében semmiképp.

Nemrég ízekre szedték a Google applikáció legújabb frissítését, amiből kiderült néhány érdekesség a közelgő okosóra kapcsán. A keresőóriás a saját berkein belül mint Eos és Aurora hivatkozik a készülékre, ám a két kódnév ne tévesszen meg senkit, szó sincs arról, hogy több Google Pixel Watch érkezne.

Sokkal valószínűbb, hogy ugyanannak az órának a változatairól van szó, az egyik esélyesen az LTE modemmel szerelt verziót, a másik pedig a Bluetooth-os variánst takarja, hogy melyik-melyik, az egyelőre remek kérdés. Amúgy a kódnév minden esetben a hajnal istenére utal, az Eos a mitológiai figura görög, az Aurora pedig a római neve.

Az alkalmazás szétbontásakor egy animációt is találtak a hozzáértők. A Google Asszisztensben már most látni ezt az animációt, de a kibogarászott változat utal a Pixel Watch 2-re is, ami ugyanúgy néz ki animált állapotában, mint a jelenlegi modell.

Ez utalhat arra, hogy a Google még nem alakította át az animációt, vagy szimplán arra, hogy nem változtatnak érdemben az új készülék dizájnján. Egyelőre nem lehet elvetni egyik lehetőséget sem, de a módosítások nélküli, illetve csak minimálisan újított formaterv egy valószínű forgatókönyvnek látszik. A Pixel Watch készülékek legnagyobb konkurenciái lehetnek a Samsung Galaxy Watch 6  modellek, amelyek esetében szintén lesz némi dizájnbéli újrahasznosítás.

Az előzetes értesülések és renderek alapján az új generáción felismerhetők lesznek az Watch 5 órák stílusjegyei, az egyik készüléken pedig ismét megjelenhet a Classic modellek forgatható fizikai lünettája. A Samsung órák még a nyáron bemutatkoznak, a Google készüléke pedig ezt követően, valamikor ősszel, esetleg később léphet a világot jelentő deszkákra. Amíg ez meg nem történik, még biztosan hallani fogunk rengeteg érdekességet a Google Pixel Watch 2-ről.

Forrás: Sammobile