Egy Google szabadalom meghosszabbíthatja az okosórák üzemidejét

A háttérben mindig zajlik valamilyen fejlesztés, mindig van egy ötlet, egy szabadalom, még ha a legtöbbel végül mi, felhasználók, fogyasztók nem találkozunk. A Google például egy okosórás antennakiépítést védett le nemrég, ami javíthat a viselhető eszközök üzemidején.

A közelmúltban benyújtott szabadalom egy olyan koncepció, ami az antennát kompaktabb méretűvé, kommunikációs képességeit pedig sokkal optimalizáltabbá tenné. A Google szerint a korszerűsített antenna konstrukció egy magas relatív áteresztő képességű, mikrohullámú, dielektromos hordozóanyagot alkalmaz, és ez teszi különlegessé. Az új megoldás sokkal jobban képes tárolni az elektromos energiát, ami jobb akkumulátoros üzemidőt jelent, mindamellett, hogy hatékonyabban fogadja és küldi a jeleket.

A Google állítása szerint az antenna kialakítása legfeljebb 8 mm-es szélességgel és hosszúsággal bír, ami valóban lenyűgöző. A keresőóriás szerint ezt a dizájnt remekül lehetne alkalmazni olyan eszközökben, mint például az intelligens gyűrűk, és most mi nem Szauronéra gondolunk, hanem sokkal inkább a Samsung Galaxy Ringre, amit a dél-koreai gyártó korábban beharangozott. Meg már egy ideje hallunk róla mindenféle nem hivatalos információt, köztük azt, hogy talán még az idén be is mutathatják. A Google is egy ilyen eszközzel demózza a koncepcióját, de az órák esetében is jól használható az ötlet.

Az antennák számos ok miatt fontosak a viselhető eszközök esetében. Jelentőségük alapvető a nyomkövető szenzorok adatainak összegyűjtésében és továbbításában, a készülék azon részéhez, amely majd végül azok feldolgozását, vagy tárolását.

Forrás: PhoneArena