Európában is kapható lesz a vérnyomást mérő Huawei Watch D

2021 decemberében debütált a Huawei Watch D okosóra, amely a gyártó első vérnyomást monitorozó viselhető eszköze. Nem igazán lehetett arra számítani, hogy a hazai piacon kívül is értékesíteni fogják a készüléket, ám azt végül idén májusban mégis leleplezték a nemzetközi vásárlóközönségnek, a Mate Xs2 mellett. Most pedig végre megindul majd az európai forgalmazás is, amelynek kezdete október 12.

Az okosóra vételárát már a májusi bemutató idején meghatározták, rátettek egy 449 eurós (~187 595 Ft) cetlit, de akkor még nem pontosították a forgalmazás kezdetének dátumát. Most a 2022-es IFA kiállításon ismét bejelentették az árat, amely szerencsére nem változott és végre nyilvánosságra hozták, hogy a Huawei Watch D október 12-én debütál a német vásárlók számára.

Most lehetne mondani, hogy jobb később, mint soha, de a több hónapig tartó halasztás hátterében bürokratikus intézkedések voltak, az Európai Gyógyszerügynökségnek is rá kellett bólintania az okosórára, ez a hivatal ellenőrzi a gyógyszereket és az orvosi eszközöket az Európai Unió tagállamaiban.

Elsőként tehát Németországban forgalmazzák majd a Huawei Watch D-t, de Olaszországban is kapható lesz a közeljövőben. Az értékesítésnek igazából csak az a függvénye, hogy az adott ország jóváhagyja a készülék forgalmazását. Ez azért eltarthat egy kis ideig, de a legtöbben úgy vélik, hogy a németországi engedélyeztetés felbiztatja majd a többi régiót is.

A Huawei Watch D alapvetően egy átlagos okosóra, mindenféle elvárható funkcióval, amely kiemeli a konkurens ajánlatok közül az, csatlakoztatható hozzá egy légpumpa, ennek segítségével válik lehetővé a vérnyomásmérés. A vállalat állítása szerint az órán lévő érzékelők rendkívül alacsony, 3 higanymm-es hibahatárral rendelkeznek. Akárcsak a Watch GT 3 Pro, ez a készülék is fel lett szerelve EKG funkcióval. Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon tervezik-e piacra dobni az okosórát, de egyáltalán nem tartjuk valószínűtlennek, hogy a későbbiekben nálunk is megjelenik a készülék.

Forrás: GSMArena