Újabb információk kerültek napvilágra a Google Pixel Watch kapcsán

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Google október 6-án mutatja be a Pixel 7 okostelefonokat, valamint legelső okosóráját, a Pixel Watch-ot. A készüléket már májusban megmutatták, jellemzői kapcsán pedig számtalan szivárogtatás történt az elmúlt hónapok során. Most újabb részletekkel tudunk szolgálni a készülékről.

Az okosóra állítólag 399 dolláros áron kerül majd forgalomba az USA-ban, ezért az összegért egy LTE modemmel szerelt variáns üti majd a vásárlók markát. Most napvilágra került a modem nélküli variáns várható ára, vagyis jobban mondva az az ársáv, amibe a készüléket pozícionálni szándékozik a keresőóriás. Habár ez a verzió a mobilkommunikációs hálózatokra nem csatlakozhat közvetlenül, azért Bluetooth és Wi-Fi kapcsolódásra képes lesz.

Az európai piacon az okosórát 250 és 300 euró közötti összegért fogják forgalmazni, ami így elsőre nem hangzik valami túl konkrét információnak, de ha feltételezzük, hogy a tényleges ár inkább a csekélyebb összeghez húz, akkor a Google Pixel Watch nagyjából annyiba fog kerülni, mint jelenlegi riválisai. Példának okáért a Samsung Galaxy Watch 5 40 mm-es változata 300 eurós indulóárral rendelkezik.

Az okosóra három színváltozatának neve is napvilágra került ezek a Chalk, Charcoal és Obsidian fantázianeveket viselik. A szén és az obszidián valamilyen szürke és fekete árnyalatot jelenthet, a mészkő pedig egy világosabb festésre utalhat. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csupán ezekben a színekben lesz kapható a készülék, valószínűleg lesznek további árnyalatok is.

A Google Pixel Watch kör alakú kialakítással rendelkezik majd, kijelzője OLED technológiára épül majd, a panel mögött pedig Samsung Exynos 9110 lapkakészlet teljesíthet szolgálatot mégpedig egy Cortex-M33 társprocesszorral kiegészítve. Az operatív memória 1,5 vagy 2 GB lesz, a háttértár kapacitása pedig 32 GB. A Pixel Watch hardveres komponenseit egy 300 mAh kapacitású akkumulátor látja majd el energiával, a futtatott szoftveres környezet pedig Wear OS lesz.

Forrás: GSMArena