A Garmin okosórák hamarosan rengeteg új funkciót kaphatnak

Egy friss szivárogtatásnak köszönhetően kiderült, hogy a Garmin okosórák hamarosan egy rakat új funkcióban részesülnek. Ezek egy része az egészségkövetéssel, mások pedig a mindennapi felhasználással kapcsolatosak.

Az egyik legfontosabb újítás az EKG lesz, egészen pontosan a pitvarfibrilláció érzékelése, illetve az órák ezentúl képesek lesznek riasztani, ha a felhasználó véroxigén-szintje túl alacsony volna alvás közben. A szóbeszédek szerint új sport üzemmódok is érkeznek majd. Visszatérve egy kicsit erre a pitvarfibrilláció-érzékelésre illetve diagnosztizálásra: a funkciót úgy lehet majd használni, hogy a két ujjat az okosóra fémből készült lünettájára kell helyezni.

Az órák mellé fejlesztett Garmin Connect alkalmazás hamarosan új sport üzemmódokkal gyarapodik majd, ezek között megtalálható lesz a kosárlabda, az ökölvívás, bekerülnek bizonyos harcművészetek, az asztalitenisz és a squash is.

Új opciók is lesznek, például teljes biztonsági mentést lehet majd készíteni az óráról, ami lehetővé teszi majd a készülék visszaállítását egy adott időponttól, és az éppen kiválasztott beállítások átvitelét egy másik készülékre. Lesz valami olyan is appban, hogy “virtuális kaland kitűző” de, hogy ez egészen pontosan mi az ördögöt takar, egyelőre fogalmunk sincs.

Lesz egy új test/zsír arány kalkulációs eszköz, lehetővé teszik, hogy más Garmin-felhasználók is megtekintsék a fiókunkat, illetve állítható lesz az edzés intenzitása az érintőképernyő segítségével. Nem egészen tiszta, hogy mely funkciók jutnak el a már meglévő órákra, illetve melyeket kapják meg az újonnan megjelenő készülékek, de a hírek forrása úgy tudja, hogy a közeljövőben debütáló Garmin Forerunner 265 és 265s modellek esetében mindenképpen bevezetésre kerülnek az új funkciók és eszközök. A Garmin egyelőre nem kommentálta a kiszivárgott információkat, így érdemes fenntartásokkal kezelni a híreket, de vélhetően valami valóságalapja csak van a friss értesüléseknek.

Forrás: Notebookcheck