LTPO megjelenítőt és így jobb üzemidőt kaphat a következő Apple Watch

Egyes szóbeszédek szerint az Apple Watch Series 10 teljes egészében LTPO megjelenítőt kaphat, amelynek rengeteg jótékony hatása lehet, többek között az üzemidőre, ami az Apple Watch órák egyik gyenge pontja volt – legalábbis eddig.

A dél-koreai The Elec értesülései szerint az Apple Watch Series 10 teljes egészében LTPO technológián alapuló megjelenítőt kaphat, amely jótékony hatással lehet a készülék üzemidejére. Egyébként az LTPO paneleket nem elsőként fogják alkalmazni az Apple Watchok történetében, a Series 5 esetében már részben felhasználták ezt a technológiát.

Az LTPO képernyők jobban stabilizálják a pixeleken áthaladó feszültséget, mint az LTPS megoldások, ami jobb energiahatékonyságot és ennek eredményeképp hosszabb akkumulátoros üzemidőt eredményez. Az LTPO megoldásokat jelenleg az Apple Pro szériás okostelefonjaiban, illetve más gyártók készülékeiben, például a Samsung Galaxy S24 Ultra esetében alkalmazzák.

Az LTPO technológia leginkább arról ismeretes, hogy támogatja a változó képfrissítési frekvenciát, elsősorban az OLED megoldások esetében, ami szintén áldásos hatással van a mobilok üzemidejére. Természetesen az Apple Watch már egy pár generáció óta támogatja a változó képfrissítési frekvenciát, így a pletykák szerint az akkumulátor élettartamának javulása minimális lehet. Az Apple Watch-ot egyébként rengetegen szeretik, kompetens okosórának tartják, amelynek csupán két fő gyengesége van.

Az egyik az, hogy teljesen az Apple ökoszisztémájába börtönöz, az óra ugyanis nem működik Android rendszert futtató mobilokkal. A másik pedig, amin talán az Apple akarna is javítani, az az akkumulátoros üzemidő. A Series 9, amely az Apple Watch-ok eddigi legjobb üzemidejét biztosítja, nagyjából másfél napig tudja elkerülni a konnektorok közelségét, de ezután kénytelenek leszünk friss energiával feltölteni viselhető eszközünket. Hátha az új generáció esetében ritkulnak majd a töltőnél tett látogatások.

Forrás: NotebookCheck