Masszív lett a Garmin Enduro 2 okosóra

A profik futók és atléták szívesen használják a Garmin portékáit, mert a gyártó okosórái kiváló segítséget jelentenek az edzések és a versenyek során, a cég pedig újfent ezeknek a felhasználóknak szeretne kedveskedni legújabb viselhető eszközével. A Garmin Enduro 2 egy felsőkategóriás okosóra, amely egyebek mellett napelemes töltést, 150 órás üzemidőt – bekapcsolt GPS mellett, mert az is van – kínál, viszont meg is kérik az okosóra árát, amit 1100 dollárért lehet birtokba venni. 

Az okosóra egy szálerősített polimer házzal rendelkezik, a hátsó borítás titánból készült , illetve a keret is. A készülék megjelenítője 1,4 hüvelykes, a panel AMOLED technológiára épül, természetesen ez egy érintésérzékeny felület, amelyen 280 x 280 pixel jelenik meg.

A karcok elleni védelmet zafírkristály bevonat biztosítja. A Garmin Enduro 2 mellé alapból egy nejlon sportszíj jár, de az okosóra kompatibilis a gyártó összes szilikonból készült opciójával is. Az óra külső borítása 10ATM minősítésnek megfelelően vízálló, vagyis elméletileg akár 100 méter mélyen is működőképes marad. Ha ez nem is feltétlenül helytálló, az biztos, hogy el lehet menni vele fürödni, úszni.

A készülék nem csupán Bluetooth, de ANT+, valamint Wi-Fi kapcsolódási lehetőségekkel is fel van szerelve. Az óra beépített 32 GB-os tárhelyére még zenéket is lehet tenni, elviekben nagyjából 2000 dalt lehet felpakolni a háttértárra.

Az Enduro 2 még egy LED-lámpával is fel lett szerelve, hogy a sportolás útjába az éjszakai sötétség se állhasson. Ami az egészségkövetést illeti, az okosóra fel lett szerelve pulzusmérővel, amelyhez az érzékelést a Garmin Elevate v4 szenzor biztosítja, van még továbbá véroxigénszint – mérés, alvásmonitorozás, stresszfigyelés, valamint elképesztő mennyiségű sport üzemmód és számos egyéb kiegészítő lehetőség, amely az atlétáknak és a hosszútávfutóknak fogja megkönnyíteni az életét.

A gyártó szerint az Enduro 2 üzemideje okosóra üzemmódban, bekapcsolt napelemes töltés mellett akár 46 nap is lehet. Az akkumulátorkímélő üzemmód 550 napra képes kitolni a működési időt. Bekapcsolt navigációval pedig a már említett 150 óra érhető el. Az okosóra tehát 1100 dollárba kerül, és már elérhető a Garmin weboldalán keresztül.

Forrás: GSMArena