A Google hasznos funkcióval egészítheti ki a Wear OS rendszert

Kijelenthetjük, hogy egyre több Wear OS operációs rendszert futtató okosóra jelenik meg a piacon, ennek okán pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a Google igyekszik javítani a felhasználói élményt, illetve új funkciókkal gyarapítani a már meglévők tárházát. Most az XDA fejlesztői egy alkalmazás elemeire bontásakor olyan adatokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy egy rendkívül hasznos új funkció van érkező félben a kifejezetten viselhető eszközökre fejlesztett operációs rendszerre.

A Google Play Services alkalmazás 22.32.12-es bétaverziójában olyan információk találhatóak, amelyek arra utalnak, hogy a Wear OS rendszert fejlesztő Google hamarosan biztosítani szeretne egy olyan lehetőséget, amellyel az adott okosóra adatait lehetne lementeni. Lényegében készíthetnénk egy biztonsági mentést, pontosan úgy, ahogyan a telefonok és egyéb eszközök esetében már megszokhattuk. Jelen pillanatban, amikor egy Wear OS rendszert futtató okosórát egy vadonatúj okostelefonhoz párosítunk, akkor kénytelenek vagyunk az órát alaphelyzetbe állítani. Egy biztonsági mentés készítésének lehetősége sokkal könnyebb és simábbá tenné az efféle átállásokat.

A dolognak az ad némi pikantériát, hogy az adatokat egy Google One nevű szolgáltatással kellene menteni, ami egy fizetős lehetőség. A keresőóriás Android és iOS rendszereken elérhető, a biztonsági mentés készítésének beállításai illetve kezelése a Google One alkalmazáson belül alkalmazható, mondjuk nagy szerencse, hogy használatához nem szükséges aktív előfizetés. Ezt egyébként is a plusz tárhelyért veszik igénybe a felhasználók, egyelőre nem hinnénk, hogy a Google egy ilyen teljesen alapvető, kényelmi funkciót felárassá tenne, a bevezetést követően. Persze láttunk már karón varjút…

Akárhogy is, a biztonsági mentés lehetőségét okosórákon most szúrták ki a fejlesztők, ami arra utal, hogy a Google a funkciót, illetve annak bevezetését a Pixel 7 és Pixel 7 Pro okostelefonok érkezésével egy időben szándékozik bevezetni, vagyis valamikor októberben. Kíváncsian várjuk az hogy ebből az egészből mi valósul meg, illetve az új funkció mennyire lesz hatékony, valamint mennyire nyeri majd el a felhasználók tetszését.

Forrás: GSMArena