Fejlődik a TicWatch órák alvásmonitorozás funkciója

Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS

Magyarországon is egyre többen használnak TicWatch okosórákat, amelyek a Mobvoi nevű cég gyártmányai. A készülékek hamarosan új funkciókkal gyarapodnak, amelyek elsősorban az alvással, illetve annak monitorozásával kapcsolatosak, de más érdekességek is bekerülnek az órák mellé fejlesztett társalkalmazás repertoárjába.

Az egészséges élet egyik alapköve a megfelelő táplálkozás és a mozgás mellett a tisztességes pihenés. Utóbbi nélkül gyakorlatilag teljesen hasztalan az előbbi kettő, tudják ezt a Mobvoi fejlesztői is, akik most új alváskövető funkciókat biztosítanak egy frissítéssel, amely a Mobvoi applikációba érkezik. A TicWatch okosórák felhasználói mostantól 12 alváshanghoz is hozzáférhetnek, illetve az applikáció ezentúl egy külön fülön jelzi ki az alvással kapcsolatos adatokat. Az alváskövetési adatok mostantól minden nap jelentésre kerülnek, és heti és havi alvásminta-jelentésekbe gyűjthetők.

Mik ezek az alváshangok? Ezeket hallgatva elvileg mélyebb és pihentetőbb lesz az alvás, van közöttük fehér zaj, meditációhoz való és a többi. Az alkalmazás mostantól napi bontású mesterséges intelligencia-alapú jelentésben mutatja az alvási adatokat, az alvási ciklussal kapcsolatos információkat, illetve javaslatokat is fogadni, miként próbálhatja a felhasználó javítani az alvásminőséget. Az információkat heti és havi bontásban is meg lehet tekinteni.

A gyártónak van egy VIP-előfizetése is, amely további extra funkciókat biztosít az okosórák tulajdonosai számára. 50 extra alváshang, illetve további adatok válnak hozzáférhetővé az alvásmonitorozás funkcióban, minimum és maximum pulzusszám, véroxigénszint stb. Az előfizetést neked dollár a díja havonta, de aki most december vége előtt regisztrál, az megkaphatja 3 dollárért is.

Forrás: GSMArena