Gondokat okoz a Garmin korábbi béta frissítése

A Garmin Fenix 7, Epix 2 okosórák tulajdonosai nemrég arról számoltak be, hogy problémák vannak a készülékeikkel. A gondokat egy nemrég megjelent béta szoftverfrissítés okozhatja.

A probléma a készülékek optikai pulzusmérő érzékelőjét érinti, amely automatikusan aktiválódik, és a felhasználók emiatt adtak hangot aggodalmaiknak. A problémát széles körben megvitatták a Garmin bétaprogram formán, leginkább azokat a felhasználókat foglalkoztatja, akiknek Epix 2 és Fenix 7 modell van a birtokában.

Lényegében arról van szó, hogy az érzékelő magától bekapcsol és a folyamatos működése gyorsabban meríti az akkumulátort, és úgy tűnik, hogy a pulzusadatokat is pontatlanabbul méri, főleg ha a mellpánt tartozékot is használják. A Garmin nem tagadta, hogy létező problémáról van szó, a gyártó azt is megjegyezte, hogy bár az akkumulátor élettartama csökkenhet, az FIT fájlokban naplózott pulzusadatoknak a HRM mellpántból kell származniuk. A karóra adatait elmondásuk szerint csak kivételes esetekben alkalmazzák, ilyen például a HRM akkumulátorának meghibásodása, vagy annak lekapcsolódása.

Egy másik kellemetlenség a Garmin Pay fizetési metódushoz kapcsolódik, ugyanis miután az optikai pulzusmérő szenzort letiltjuk, elkerülendő az akkumulátor gyors merülését, a Garmin Pay PIN-kódot fog igényelni minden egyes tranzakcióhoz, mivel az órát a csuklóról eltávolítottnak érzékeli a rendszer. A gyártó azzal érvel, hogy bár ez kényelmetlen lehet, a PIN-kód megadása után a felhasználók 24 órán keresztül tranzakciókat hajthatnak végre, anélkül, hogy újra meg kellene adniuk a kódot, és ezt mindaddig megtehetik, amíg az óra a csuklón marad, és a pulzusmérő funkció aktív. Nyilván ezek a problémák nem tekinthetőek széles körben elterjedtnek, ráadásul csak azokat érintik, akik a bétaprogramban részt vesznek. Vélhetően azért ilyen felhasználók akadnak szép számmal, hiszen a legújabb és legérdekesebb funkciókat a tagok vehetik igénybe leghamarabb.

Forrás: PhoneArena