Visszahívták az összes Fitbit Ionic okosórát tűzveszély miatt

A fitneszkarkötők olyan viselhető eszközök, amelyek segítenek az embereknek elérni az egészséggel kapcsolatos céljaikat, továbbá segítenek nyomon követni különféle egészségügyi adatokat és releváns statisztikákat is – például az alvási szokásokat, a pulzust, stb. Az a lényeg, hogy ezek az eszközök a csuklónkon legyenek, hogy egészségesebbek lehessünk. Néha azonban ez visszafelé sül el, és végül többet ártanak, mint használnak. Például, ha az akkumulátor túlmelegedési problémákkal küzd, fennáll a veszélye, hogy meggyullad és/vagy felrobban. És pontosan ezért hívja vissza most a Fitbit az Ionic okosórákat. A vállalat bejelentette, hogy ezen órák akkumulátorai túlmelegedhetnek, ami égési veszélyt jelent.

A Google tavaly vásárolta fel a Fitbitet, hogy megpróbálja kiterjeszteni hatókörét a viselhető eszközök területén. A felvásárlást megelőzően a Fitbit 2017-től 2020-ig árulta az Ionic okosórákat. Az égési veszély felfedezését követően a vállalat most azt tanácsolja az adott modell minden felhasználójának, hogy azonnal hagyják abba az órák használatát. Megemlíti azonban, hogy a túlmelegedés csak nagyon korlátozott esetekben fordul elő. Emellett a vállalat kártérítésként visszatérítést és korlátozott ideig tartó, különleges kedvezményeket kínál a felhasználóknak egyes termékeire. A Fitbit szóvivője a következő nyilatkozatot osztotta meg:

A vásárlók biztonsága mindig a Fitbit legfőbb prioritása, és óvatosságból önkéntes visszahívást hajtunk végre a Fitbit Ionic okosórák esetében. Nagyon korlátozott számú sérülésről kaptunk jelentést – a CPSC közleményében szereplő összegek az eladott egységek kevesebb mint 0,01%-át jelentik -, miszerint a Fitbit Ionic okosórák akkumulátora túlmelegedett, ami égési veszélyt jelentett. Ezek az esetek nagyon ritkák, és ez az önkéntes visszahívás nem érinti a többi Fitbit okosórát vagy trackert.

A visszahívás tehát csak a Fitbit Ionic okosórákat érinti. Ha más modellt használsz, akkor nincs miért aggódnod – hacsak a vállalat másként nem nyilatkozik. A Fitbit arra figyelmezteti az Ionic-felhasználókat, hogy még ha az órájuk látszólag rendben is működik, akkor is azonnal hagyják abba a használatát. A vállalat egy GYIK részt is készített arra az esetre, ha bizonyos kérdéseid lennének az okosórával és a visszahívással kapcsolatban.

Via XDA-Developers