Megvan, mikor debütálhat a Google Pixel Watch okosóra

Szó szerint évek óta lehet hallani arról, hogy a Google valamikor meglep bennünket egy okosóra piacra dobásával. Hogy egészen pontosak legyünk, már 2018 óta szárnyalnak a pletykák a Pixel Watch elnevezésű készüléket illetően, de eddig nem volt szerencsénk találkozni vele, és a keresőóriás sem kommentálta a kapcsolódó szóbeszédeket. Ezen tények ellenére az óra állítólag nagyon is meg fog érkezni, mégpedig ha hihetünk a legújabb értesüléseknek, akkor nem is a távoli jövőben fog sor kerülni a bemutatóra.

Jon Prosser szivárogtató, iparági bennfentes azzal a friss hírrel borzolja most az okosórák iránt rajongók kedélyét, hogy a Google Pixel Watch – már amennyiben valóban ez lesz a neve – májusban fog debütálni, sőt, a premier idejét napra pontosan tudja: szerinte május 26-án leplezik le a készüléket.

Állítása szerint ez az első alkalom, hogy ilyen pontosan meg van határozva az óra leleplezésének dátuma, habár az igazsághoz hozzátartozik, hogy már tavaly is voltak olyanok, akik biztosak voltak abban, hogy a Google okosóráját a Pixel 6 párossal egy időben mutatják be a nagyérdemű számára.

Azok, akik terjesztették ezt a szóbeszédet, végül felsültek, a zászlóshajó mobilok mellett nem érkezett semmilyen óra, a készülék bemutatását újfent elhalasztották. Prosper rámutatott arra is, hogy az ilyesmi igencsak sűrűn előfordul a Google termékeivel kapcsolatban, de reményei szerint ezúttal nem ez lesz a helyzet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen hardveres felszereltséggel bírhat majd a Google első okosórája, de a várható dizájnnal kapcsolatban már kiszivárgott ez-az a világhálóra. Az szinte biztos, hogy a készülék Wear OS-t fog futtatni, és állítólag a közelmúltban bekebelezett Fitbit munkatársai is hozzáadhatják tudásuk legjavát a fejlesztéséhez.

Várható jellemzők tehát egyelőre nincsenek, csak egy dátum, ami ha valósnak bizonyul, azt jelentheti, hogy hamarosan konkrétabb információk is napvilágra kerülnek a Google Pixel Watch kapcsán.

Forrás: GSMArena