Ismét feltűnt a színen a OnePlus „olcsó” okosórája

Tavasszal tűntek fel először azok az értesülések, amelyek azt állították, hogy a OnePlus egy másik okosórával is készül a színfalak mögött, ami ezúttal a Nord sorozat égisze alatt debütálna, tehát nagy valószínűséggel egy olcsóbb, megfizethetőbb ajánlatról lenne szó. Az akkori hírek szerint az okosóra 125 dolláros árcédulával debütál és az indiai piacon kezdi meg karrierjét, de azóta nem hallottunk róla egy szót sem. Egészen mostanáig, ugyanis a készülék, nevezzük most jobb híján egyelőre OnePlus Nord Watch-nak, feltűnt a N Health nevű alkalmazásban, és a kiszivárgott képernyőmentések elárulnak egy keveset az érkezőfélben lévő eszközről.

A OnePlus Nord Watch formatervét egyértelműen az Apple Watch ihlette, egy téglalap alakú, lekerekített élekkel és fizikai gombbal rendelkező készülékről van szó, a gomb mint látható a jobb oldalon található.

Természetesen a megjelenítő valamilyen színes konstrukció lesz, de annak pontos képátlója és felbontása egyelőre még nem ismert. A kiszivárgott képeken megtekinthető 6 óralap is, de nem csupán ezek közül lehet majd választani, módunkban áll az órához csatlakoztatott eszközön lévő fotókból egyedi háttereket készíteni.

Az egyik itt látható képernyőkép megerősíti azt, hogy az okosóra támogatni fogja a lépésszámlálás funkciót – fura is lenne az ellenkezője, manapság már a legolcsóbb készülékek is képesek erre – illetve az elérhető sport üzemmódok között biztosan ott lesz a kerékpározás és a gyaloglás is.

Az itt lévő képeket közzétevő forrás szerint a OnePlus Nord Watch fel lesz szerelve véroxigénszint-mérővel, ugyanakkor képes lesz követni a felhasználó pulzusát és alvási minőségét is. Azt egyelőre nem tudni, hogy az okosórát mikor tervezik bemutatni, de ha minden igaz, hamarosan bevezetik azt az indiai piacra. A nemzetközi forgalmazás lehetősége egyelőre igen valószínűtlen.

Forrás: GSMArena