Pro változatot kaphat a nemrégiben megjelent Xiaomi Mi Band 7 karkötő

Múlt héten jelentették be a rendkívül népszerű Xiaomi Mi Band karkötők hetedik szériáját, amely számos fontos frissítéssel és fejlesztéssel érkezett. Nagyobb megjelenítő és sok más hasznos funkció gyarapítja a készülék eszköztárát, de például beépített GPS továbbra sem volt a felhozatalban. A legfrissebb szóbeszédek szerint készül még egy variáns ebből a karkötőből, amely még ennél is nagyobb kijelzővel, és beépített navigációval is rendelkezni fog.

A kiegészítő a Xiaomi Mi Band 7 Pro nevet viselheti, és állítólag júliusban debütál a Xiaomi 12 Ultra okostelefonnal karöltve – mondanunk sem kell, hogy a szóbeszédekben, szivárogtatásokban állandóan szereplő mobilt is rengetegen várják. Visszatérve a karkötők világába: a Redmi Smart Band Pro példának okáért nem csak a Mi Band 7-tel érkezett Always On Display funkcióval, de GPS navigációval is fel van szerelve, így aztán kissé érthetetlen, hogy a most leleplezett eszköz miért nem kapta meg ezt a sokak által és már egy ideje várt funkciót. Egy szivárogtató szerint azért, mert ezeket a plusz lehetőség(ek)et egy másik készülék számára tartogatja a kínai gyártó.

A Pro variáns kapcsán egyelőre nem tudni túl sokat, de valami olyasmire lehet számítani, mint az előbb említett Redmi karkötő esetében. Vagyis: nagyobb megjelenítő, beépített navigáció, nagyobb kapacitású akkumulátor, hogy ezeket az extra funkciókat, illetve az őket működtető hardvert ellássa a szükséges energiával. A Redmi karkötőben 200 mAh-s telep található, a Mi Band 7 pedig egy 180 mAh-s aksival van felszerelve, egyébként. Kapacitás tekintetében tehát valami ilyesmire lehet készülni – már amennyiben ez a készülék valóban létezik, és tényleg megjelenik.

A telefon rajongok számára is van egy lábjegyzetünk: a Xiaomi 12 Ultra júliusban debütálhat, a cikkünk tárgyát képező karkötő társaságában, és ha minden jól megy ez lehet az első, vagy az egyik első olyan mobil a Xiaomi égisze alatt, amely magán viseli majd a nemrégiben bejelentett Leica együttműködés jeleit. Azt érdemes megjegyezni, hogy az újdonságokat az első körben a kínai piacra fogják bevezetni, a globális forgalmazás megkezdéséig valószínűleg még tovább kell majd várni. Gondoljatok bele, hogy a Xiaomi Mi Band 7 nemzetközi értékesítése sem kezdődött még meg, mi több, bejelentést sem kaptunk a gyártótól, egyelőre.

Forrás: GSMArena