Doro Watch – okosóra kifejezetten időseknek

A svéd Doro a minap mutatott be egy táblagépet és egy okosórát, amelyet kifejezetten az idősebb felhasználók számára készítettek, értelemszerűen mi az utóbbival fogunk foglalkozni, a készülék a Doro Watch nevet kapta.

Ránézésre a Doro Watch ugyanúgy néz ki, mint bármely más okosóra, viszont közelebbről szemügyre véve feltűnhet a jobb alsó oldalon lévő vészhelyzeti gomb. A fizikai vezérlőt csak akkor tudjuk használni, ha az óra párosítva van egy okostelefonnal, funkciója pedig nem testreszabható, tehát csak és kizárólag vészhelyzet esetén használható.

Amennyiben tulajdonosnak segítségre van szüksége, a készülék riasztást kezdeményez a Response by Doro alkalmazáson keresztül, és felveszi a kapcsolatot az előre meghatározott kapcsolattartó személyekkel. Ha a felkeresést fogadják, az okosóra automatikusan kihangosító üzemmódba kapcsol.

Az okosóra kijelzője 1,28 colos, kerek kialakítást kapott, akárcsak egy hagyományos karóra, az érintésérzékeny felület felbontása 240 x 240 pixel. A menüben lehet navigálni a jobb felső fizikai gomb segítségével, illetve szimplán az érintőkijelző segítségével is, jobbra, illetve balra simítással.

A Doro Watch külső borítása megfelel az IP68 tanúsítványnak, ami pedig az egészségkövetéssel kapcsolatos lehetőségeket illeti, a készülék lényegében mindent tud, amit egy hagyományos okosóra. Pulzusmérés, sport üzemmódok, lépésszámlálás, alvásmonitorozás, véroxigénszint-mérés – ezeket mindegyiket tudja a Doro Watch.

Az okosórán futó szoftver egy zárt rendszer, nem lehet extra alkalmazásokkal bővíteni, de lényegében minden olyan funkciót magában foglal, amelyre a tulajdonosnak szüksége lehet. Az okosóra mellé fejlesztettek egy kísérő alkalmazást, amely elérhető iOS és Android rendszerekre egyaránt.

A Doro Watch 45 x 45 mm-es méretekkel rendelkezik és 45 grammot nyom. Utóbbinak a legnagyobb részét a beépített 300 mAh kapacitású akkumulátor teszi ki, amely a gyártói ígéretek értelmében legalább egy hétig képes energiával ellátni a készüléket. Az okosóra a saját töltőjével nagyjából 2 óra leforgása alatt újratölthető.

A Doro Watch mindössze 119 eurós áron kerül forgalomba, ami pedig a színeket illeti, az okosórát választhatjuk rózsaszín, fekete és zöld árnyalatokban. A készülék értékesítése októberben indul. Ez a link közvetlenül a gyártó oldalára visz, ahonnan meg is tudod rendelni a készüléket.

Forrás: NextPit