Mostantól hangüzeneteket is küldhetünk a Wear OS-t futtató órákkal

A Google Üzenetek alkalmazás legújabb frissítése Wear OS rendszeren lehetővé teszi, hogy mostantól hangüzeneteket küldjünk és fogadjunk – közvetlenül az okosórán keresztül. Olyan lehetőség ez, amit már rég be kellett volna vezetni, de tudjátok: jobb későn mint soha.

Szinte minden komolyabb Wear OS operációs rendszert futtató okosóra rendelkezik mikrofonnal és hangszóróval, szóval érdekes volt, hogy bár eddig mondjuk hívásokat lehetett velük indítani, vagy fogadni, egy egyszerű, rövid hangüzenet feladta a leckét az összes ilyen készüléknek.

Szerencsére már a Google szoftverfejlesztéssel foglalkozó részlegének is égett az arca ezen hiányosság miatt, és végül a mostani legújabb frissítéssel lehetővé tették ezt a hiánypótló funkciót.

A Google Üzenetek Wear OS verziója Android 13 dizájnhoz illő felületet kapott, és egyebek mellett ezt a plusz opciót. Amikor rábökünk egy üzenetre, amire válaszolni szeretnénk, három lehetőség fogad ezentúl bennünket, az egyik az emoji, a másik egy billentyűzet, a harmadik pedig egy mikrofon.

Ha utóbbira bökünk, akkor egy legfeljebb 59 másodperces hangüzenetet rögzíthetünk, majd küldhetünk a másik félnek.

Eddig csak arra volt mód, hogy valamilyen sablonnal válaszoljunk, vagy lehetett kínlódni az apró kijelzőn a virtuális klaviatúrával. Amúgy kicsit cinkes, hogy a WhatsApp már azóta bír ilyen lehetőséggel, mióta bemutatták a Wear OS verziót az alkalmazásból. Sebaj, jobb későn, mint soha, talán a jövőben még több üzenetküldő applikáció kapja meg ezt a lehetőséget, sőt, talán ennél is továbbfejlesztett módon.

Forrás: GSMArena