Hivatalosan is bemutatkozott a Samsung Galaxy Ring okosgyűrű, de van egy rossz hírünk

A Samsung legújabb fejlesztése, a Galaxy Ring okosgyűrű, most már teljes pompájában megmutatkozott a világ előtt. A hónapokkal ezelőtti MWC-n történő villantás után végre leleplezték a készüléket, az összes specifikáció, az ár és a forgalmazás részletei is bejelentésre kerültek.

Ez a viselhető eszköz a Samsung eddigi legapróbb terméke, mégis monumentális munka eredménye: a vállalat hosszú évekig tartó kutatás-fejlesztését fektette az egészség- és aktivitáskövetés eme különleges formájába.

A Galaxy Ring három színben – feketében, ezüstben és aranyban – lesz elérhető, az amerikai méretszabvány szerint 5-től 13-as méretig. Mindegyik gyűrű 5-ös minőségi osztályba tartozó titánötvözetből készül, és finoman homorú, középre keskenyedő formával rendelkezik. A belső részen, egy epoxi gyanta réteg alatt találhatók az egészségkövető szenzorok, az akkumulátor és a töltőcsatlakozó.

Az okosgyűrű IP68 és 10ATM minősítéssel büszkélkedhet, azaz vízálló és ellenáll minden időjárási viszontagságnak, így akár úszás vagy más vízi sport közben is gond nélkül viselhető. A legkisebb, 5-ös méretű gyűrű méretei 7,0 x 2,6 mm, súlya pedig csupán 2,3 gramm. A legnagyobb, 13-as méretű változat súlya sem több 3 grammnál.

A Galaxy Ring megrendelését követően a Samsung először egy ingyenes méretválasztó készletet küld a leendő tulajdonosnak. A vállalat javaslata szerint érdemes legalább egy napig viselni a kiválasztott méretet a végleges döntés előtt. A gyűrűk a Samsung üzleteiben is megtekinthetők és felpróbálhatók.

A Galaxy Ring Bluetooth LE 5.4 kapcsolaton keresztül párosítható, de kizárólag Android 11 vagy újabb operációs rendszert futtató Samsung mobilokkal. A használathoz Samsung-fiók és a Samsung Health alkalmazás szükséges, de a korábbi híresztelésekkel ellentétben nincs szükség további előfizetésekre.

A gyűrű csippentéses gesztusvezérléssel működik. A hüvelyk- és mutatóujj összecsípésével a párosított Galaxy okostelefon is vezérelhető, például fényképek készíthetők vagy ébresztések utasíthatók el. A gyűrű kompatibilis a Samsung Find funkcióval, és beépített LED-ekkel jelzi helyzetét.

Természetesen a Galaxy Ring méri a szokásos egészségügyi adatokat, például a pulzust optikai PPG szenzorral, és a bőr hőmérsékletét is. Az egyik legfontosabb funkciója az alvásmonitorozás, amelyet az alacsony profilú kialakítás tesz különösen hatékonnyá, mivel a gyűrű így kényelmesen viselhető éjjel-nappal. A fejlett alvásfigyelés része többek között a horkolás elemzése, az alvás közbeni mozgás követése és a légzésszám monitorozása.

A gyűrű automatikusan érzékeli a különböző testmozgásokat, és valós idejű pulzusszám-ellenőrzést, valamint riasztást biztosít. A Samsung egy energiapont-számításos rendszert is kínál, amely az aktivitási és alvási pontszámokat kombinálva egy napi pontszámmal értékeli a felhasználó általános egészségügyi és közérzeti állapotát.

A kisebb méretű Samsung Galaxy Ringek (5-ös és 7-es méret között) 17 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkeznek, amelyek egyetlen töltéssel akár 6 napig is üzemelhetnek. A 8-tól 11-es méretig 18 mAh kapacitású telep található, ezek szintén 6 napos használatot biztosítanak. A 12-es és a 13-as méretű modellek 22,5 mAh-s akkumulátorokkal vannak felszerelve, és ezek akár hét napig is bírják.

Az elvesztett energiát egy praktikus töltőeszközzel pótolhatjuk, amely hasonló néhány vezeték nélküli fülhallgató töltőtokjához. Ebben a töltőben is található egy akkumulátor, amely 361 mAh kapacitású, és a kisebb méretű gyűrűk esetében akár 20 teljes feltöltést is lehetővé tesz.

Sajnos, a fentiek csupán tájékoztató jellegűek, mivel a Samsung Galaxy Ring jelenleg nem lesz elérhető Magyarországon. Más európai országokban 449 eurós, azaz körülbelül 185 ezer forintos áron kerül forgalomba. Az okosgyűrű értékesítése július 24-én kezdődik, az előrendelés pedig már folyamatban van.

Forrás: GSMArena