Globálisan is megjelent a Xiaomi Smart Band 7

Nagyjából egy hónappal azt követően, hogy a kínai vásárlók számára elérhetővé vált a Xiaomi Smart Band 7 okoskarkötő, végre a globális piacra is bejelentették az intelligens kiegészítőt. A jeles alkalom kiváló indokot szolgáltat arra, hogy ismét sorra vegyük a készülék legvonzóbb jellemzőit.

A karkötő az eddig legnagyobb képernyővel rendelkezik a sorozaton belül, ezúttal egy 1,62 colos AMOLED panel áll rendelkezésre, amelyen összesen 490 x 192 pixel sorakozik, a panel támogatja az always on  display  funkciót, amelyet az előd még nem kínált fel. A másik klassz újdonság az automatikus véroxigénszint-mérés, ami riasztja a tulajdonost ha a szaturáció 90 százalék alá esne.

A készülék továbbra is 14 napos üzemidőt biztosít, töltése pedig mágneses kábellel történik. 100 különböző óralap és 110-nél is több támogatott sport üzemmód áll rendelkezésre, és persze megkapjuk a 24 órás pulzusmerést is, akárcsak a stressz-szint mérést valamint az alvás monitorozást. A karkötő ellenálló a vízzel szemben mégpedig az 5ATM minősítésnek megfelelően, vagyis elviekben nyugodtan elmehetünk vele úszni is akár.

Azt érdemes megemlíteni, hogy az NFC modullal szerelt variáns egyelőre megmarad a kínai piacnak, bár bizonyos pletykák arra utalnak, hogy a jövőben globálisan is megjelenhet ez a verzió, de hogy egészen pontosan mikor, nem tudni. Állítólag a Xiaomi mellett a projekten rajta van a MasterCard is.

 

A gyártó amúgy nagyon hiszek erre a készülékre és nem véletlenül, hiszen annak debütálása óta több, mint egymillió darabot adtak el belőle Kínában. Ez amúgy egy vadonatúj rekord is egyben. A Xiaomi karkötője rengeteg színben elérhető lesz nálunk is, a készüléket meg lehet majd vásárolni a jó öreg fekete mellett elefántcsont, olívazöld, kék és narancs színekben is, de számos egyéb opción kívül lesz rózsaszín variáns is, ha valaki erre gerjedne. A karkötő ára az európai régióban 59,99 euró lesz, de azok, akik hajlandók azonnal lecsapni a készülékre, megkaphatják azt 49,99 euróért is.

Forrás: GSMArena