Ez a chipset hajtja majd a Samsung Galaxy Watch 6 órákat

A Samsung soron következő okosórákba szánt lapkakészlete az Exynos W930 lesz – derült ki a Bluetooth adatbázisból, amiben a chip az S5E5515 modellszámmal szerepel. Ez ugyanaz, a kódnév, mint amivel a Galaxy Watch 4 és 5 modellekben dolgozó W920-re is utalnak, vagyis a chipset nem lesz egy teljesen új konstrukció, sokkal inkább tekinthető ráncfelvarrásnak. 

A chip a Samsung Galaxy Watch 6 készülékek belsejében teljesíthet majd szolgálatot. A lapkát ugyanolyan 5 nanométeres gyártási eljárással készítik, mint a Samsung viselhető eszközeit jelenleg is hajtó W920 chipet. Az újdonság támogatni fogja a Bluetooth 5.3 technológiát és persze a Wi-Fit, de a lapka mellé lesz egy társprocesszor is, hogy teljeskörűen biztosíthassa a vezeték nélküli kapcsolatokat. Már csak az a kérdés, hogy mi van azzal a bizonyos W980 lapkával, amiről korábban annyit lehetett hallani?

Előfordulhat, hogy az csupán egy ideiglenes név volt, a végleges változat pedig a most napvilágra került W930 lesz. Egy másik alternatíva az, hogy a lapkakészlet még mindig fejlesztés alatt áll, nem készült el, így aztán a Samsung kénytelen beérni ezzel a szerényebb előrelépést jelentő konstrukcióval. A harmadik, sokak szerint legkevésbé valószínű forgatókönyv az, hogy a W980 hajtja majd a Galaxy Watch 6 Prót, míg a többi modell belsejébe W930-cat szerelnek. Ezen a ponton csak spekulálni tudunk.

Ami viszont már szinte tény az, hogy a dél-koreai gyártó július 26-án tartja majd következő Unpacked eseményét, aznap érkeznek a Samsung legújabb okosórái, hajlítható okostelefonok és prémium kategóriás táblagépek társaságában. A készülékek OneUI 5 Watch rendszerrel debütálnak, amelynek alapjául a Google Wear OS 4 szolgál majd. A szériával állítólag visszatér a korábbi Classic modellek ikonikus forgatható kerete is.

Forrás: GSMArena