Hivatalos a Google Pixel Watch, a gyártó első okosórája

Ma nagy bejelentést tartott a Google, leleplezték a Pixel 7 okostelefonokat, de végre megérkezett a régóta pletykált első okosóra a gyártó jóvoltából, vagyis a Pixel Watch. A készülék Wear OS 3.5 rendszerrel, opcionálisan választható LTE modemmel, valamint egyebek mellett EKG-val debütált.

A készülék kétféle kiadásban, Wi-Fi és 4G modemmel is megjelenik majd, viszont csak egyféle méretben, 41 mm-es kiszerelésben lehet majd választani. A Google okosórája rozsdamentes acélból öntött külső borítást kapott, amely megfelel az 5ATM minősítésnek, vagyis nyugodtan elmehetünk úszni vagy búvárkodni az órával a csuklónkon.

Az okosóra megjelenítője kerek kialakítású, 1,2 hüvelykes, 450 x 450 pixel felbontású és hogy erős napfényben is jól látható legyen, maximális fényereje elérheti az 1000 nitet is. Funkcionalitásának részét képezi az always on display, illetve azt sem hátrányos, hogy a domború megjelenítő karcok elleni védelmét Gorilla Glass 5 biztosítja. A kijelző érintésérzékeny, de az óra kezelésére használhatjuk az oldalsó kereten lévő fizikai gombot is.

Az aktív életet élők és krónikus betegek számára egyaránt hasznos lesz a készülék által biztosított pulzusmérés, EKG, alvásmonitorozás stb, az ezekhez szükséges fejlett algoritmusok fejlesztésében részt vett a Google által felvásárolt Fitbit cég csapata is.

A Google Pixel Watch belsejében Exynos 9110 lapkakészlet végzi a számításokat, 2 GB RAM-mal, valamint 32 GB háttértárral kiegészítve. Az okosóra ezenkívül fel lett szerelve 2,4 GHz-es Wi-Fi, Bluetooth 5.0, valamint NFC modullal is, illetve ha szeretnénk a felhozatal részét képezi még egy 4G modem is.

Az okosóra belsejébe egy 294 mAh kapacitású akkumulátort szereltek, amely a gyártói adatlap szerint képes lesz akár 24 órán is működtetni a készüléket.

Az okosóra 380 euróba, vagyis megközelítőleg 161 ezer forintba fog kerülni az európai piacon, ezért az összegért a Wi-Fi kapcsolatokat támogató modell jár, ha szeretnénk 4G modemet is, akkor 430 eurót, vagyis cirka 182 ezer forintot kell majd leszurkolni. Az okosóra mellé grátiszba hat hónap ingyenes Fitbit Premium, valamint három hónapig tartó YouTube Premium előfizetés jár. Az okosóra mellé egy szilikonból készült “Active” pántot csomagolnak, de ha ez nem felel meg, lehet külön vásárolni szőtt, fém- és bőrszíjakat is.

Forrás: GSMArena