Napokon belül debütál a Xiaomi Mi Band 7

A minap hozták nyilvánosságra, hogy május 24-én leplezik le a Redmi Note 11T sorozatba tartozó okostelefonokat, ám nem csupán ezek a készülékek kerülnek bemutatásra, hanem a Mi Band 7 okoskarkötő is – erősítették meg a kínai gyártó munkatársai. A Xiaomi ráadásul volt olyan kedves, hogy még néhány részletet is felfedett a várható specifikációkról, illetve betekintést engedtek a készülék dizájnjába is.

A Xiaomi Mi Band 7 továbbra is megőrzi a jól megszokott kapszula alakú kialakítást, viszont a megjelenítő 1,56 helyett 1,67 hüvelykesre nő, persze ugyanúgy AMOLED technológiát alkalmaznak majd a gyártás során. A nagyobb méretű kijelző több információ megjelenítését teszi majd lehetővé, ráadásul ezeket így könnyebben is le tudjuk majd olvasni, mint a korábbi modellekről. Igen, közhely, de attól igaz marad.

Az mondjuk egy nagyon jó kérdés, hogy a nagyobb képernyő miként befolyásolja majd a készülékhez tartozó pánt formai kialakítását, de valószínűleg nem kell aggódni, a karkötő vélhetően továbbra is egy kényelmes viselet marad.

A most közzétett kedvcsináló plakátok utalnak az NFC technológia beépítésére is, habár ez a funkció valószínűleg csak a kiválasztott régiókban lesz elérhető. A további lehetőségek közé tartozik majd a jól megszokott pulzusmérés, a vér oxigénszintjének mérése, a különböző testmozgással kapcsolatos adatok gyűjtése, illetve a szintén jól megszokott, mondhatni klasszikus applikációk. Olyanokra kell gondolni, mint az időjárás kijelzés, a multimédiás alkalmazás vezérlése, vagy az ébresztés. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen áron lesz kapható a készülék, és mikor juthat el a Kínán kívüli vásárlókhoz, de szinte biztosra vehető, hogy nálunk is forgalmazni fogják a Xiaomi Mi Band 7-et.

Forrás: GSMArena