Hamarosan szinkronizálhatjuk az alkalmazások engedélyeit a Wear OS órák és az okostelefonok között

Nemrég találtak egy rejtett beállítást a Pixel Watch okosórák társalkalmazásában, amely lehetővé teszi, hogy az alkalmazásengedélyeket szinkronizáljuk az okosóra és az okostelefon között. Azok az engedélyek, amelyeket a telefonon megadtunk, érvényesek lesznek az okosórán is. Ez a beállítás az Android operációs rendszer részét fogja képezni, és valamikor a jövőben lesz aktiválva.

A legtöbben úgy vélik, hogy a Wear OS operációs rendszert futtató okosórák a legjobb kiegészítői az Android okostelefonoknak. Habár az Android valóban egy jól kiforrott és remekül használható rendszer, addig ugyanez okosórás társára nem mindig igaz. Szerencsére azért mindig van fejlődés, mindig van előrelépés. A Google lassan, de biztosan azon dolgozik, hogy a Pixel Watch készülékek, illetve más Wear OS-t futtató órák felnőjenek a zöld robotos rendszert futtató mobilokhoz.

A nemhivatalos Google News Telegram csatornán tették közzé, hogy a Pixel Watch órák mellé fejlesztett alkalmazás hamarosan képessé válik arra, hogy az alkalmazásengedélyeket szinkronizálja a birtokunkban lévő okostelefon és okosóra között. Ez egészen pontosan jelenleg csak a Pixel Watch készülékre érvényes. A v2.3.0 frissítés mutatja be ezt a rejtett szerveroldali beállítást, amelyet ha végre aktiválnak, elérhetővé válik az új opció.

Gyakorlatilag importálhatjuk az okostelefonról az összes engedélyt az okosórára. Példának okáért, ha a Google Térkép applikációnak hozzáférést adtunk a helyzetünkhöz, akkor ugyanaz az alkalmazás az okosórán szintén meg fogja kapni a szükséges engedélyt, természetesen ehhez élesíteni kell a szinkronizálást. A beállítást aktiváló kapcsoló jelenleg rejtett, de a Google kvázi bármikor engedélyezheti a jövőben. Ez csupán egy apró életminőséget javító újítás, de valószínűleg a legtöbb felhasználó örömmel fogadja majd.

Forrás: Android Authority