Gyönyörű lett a Garmin Vivomove Trend

Befutott a Garmin vadonatúj okosórája, ami a Vivomove Trend nevet viseli. A készülék egy modern és egy hagyományos óra formatervi jellemzőit egyesíti magában, funkciók tekintetében jól felszerelt és bár ez a mi szubjektív véleményünk – elképesztően gyönyörű lett.

Garmin Vivomove Trend szálerősítésű, 40 mm-es polimer tokkal rendelkezik, amelyet rozsdamentes acélból készült lünetta egészít ki. Biztosan lesznek páran, akik belekötnek az anyaghasználatba, de talán kárpótolják majd őket a hagyományos, analóg mutatók, amelyek mögött egy monokróm LCD kijelző található, 254 x 346 pixeles felbontással. Az okosóra külső borítása megfelel az 5ATM minősítésnek, vagyis a készülékkel elmehetünk úszni, fürödni.

Az okosóra jelzi a párosított iPhone, vagy Android rendszert futtató okostelefon értesítéseit, utóbbi esetében még arra is van mód, hogy a szöveges üzenetekre válaszoljunk.

A Garmin órája természetesen megkapja az összes egészségkövetéssel kapcsolatos funkciót, vagyis rendelkezésre áll a pulzusmérés, a véroxigénszint-mérés, a stresszkövetés és az alvásmonitorozás is. Az okosóra képes az adott mozgásfajtákat is nyomon követni, a beépített NFC technológiának köszönhetően pedig a Garmin Pay alkalmazással érintésnélküli fizetésekre is használhatjuk a viselhető eszközt.

A Vivomove Trend üzemidejét tekintve öt napig bírja egyetlen feltöltéssel, amennyiben okosóra üzemmódban használjuk, ha csak szimplán időmérő eszközként, ez akár hat nap is lehet. Az óra a saját mágneses töltővel tölthető, amelyet hagyományos vezeték nélküli töltőpárnákra is rá lehet pattintani.

A Garmin Vivomove Trend kétféle arany, elefántcsont, fekete, ezüst, valamint szintén kétféle szürke árnyalatban lesz kapható. Az órát a gyártó hivatalos oldaláról lehet megrendelni, ennek lehetősége már most is nyitott, a kiskereskedelmi ár 330 euró (~ 127 ezer Ft).

Forrás: GSMArena