Európában is megjelenik az Oppo Watch X

Azt követően, hogy az Oppo rendezte szabadalmi vitáit a Nokiával, a kínai gyártó egyértelműen elindult a globális dominancia felé vezető úton. Egyre több termék – okostelefon vagy kiegészítő – válik elérhetővé a globális, és így az európai vásárlóközönség számára. Nemrég a Reno 12 szériát jelentették be az öreg kontinensre, de mint kiderült, az eddig csak Kínában kapható Oppo Watch X okosóra is megjelenik majd nálunk.

Igazából az Oppo Watch X egyáltalán nem egy új készülék. Hardveres jellemzőit tekintve ugyanazt kínálja, mint a Watch 3. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a készülék egy 1,43 hüvelykes AMOLED megjelenítővel van felszerelve, amelynek takarásában Snapdragon W5 Gen 1 lapkakészlet teljesít szolgálatot, 2 GB RAM-mal, 32 GB belső tárhellyel, valamint egy 500 mAh kapacitású akkumulátorral kiegészítve.

Az okosóra két operációs rendszert is futtat: az egyik a Google Wear OS 4, amellyel a komolyabb számítási teljesítményt igénylő és összetettebb feladatokat tudjuk megoldani az ökoszisztéma kvázi végtelen alkalmazáskínálata révén. A másik pedig egy RTOS rendszer, amely rendkívül energiatakarékos, igaz, így csak az alapvető feladatok megoldására képes. Az óra többi említésre méltó extrája közé sorolható az NFC funkcionalitás, a Wi-Fi és a GPS helymeghatározás.

Az okosóra külső borítása rendkívül ellenállóra sikeredett. A megjelenítőt például zafírkristály üveg oltalmazza, a keret pedig rozsdamentes acélból készült. A teljes konstrukció pedig megfelel az IP68, a MIL-STD-810H, illetve az 5ATM minősítések követelményeinek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Oppo Watch X víz- és porálló, illetve remekül tűri a fizikai sokkot. Az okosóra kompatibilis minden 22 mm-es pánttal.

Az európai vásárlóközönség az Oppo Watch X okosórát fekete és barna árnyalatokban vásárolhatja meg 329 eurós, vagyis nagyjából 130 ezer Ft-os áron. Az okosóra társaságában egyébként két remek vezeték nélküli fülhallgató is eljutott Európába. Az egyik az Enco Air4 Pro, a másik pedig az Enco X3i. Ezek a készülékek egyebek mellett adaptív zajszűrést, LHDC 5.0 kodeket és egészen korrekt üzemidőt kínálnak.

Forrás: GSMArena