Újabb gyerekórával jelentkezett a Xiaomi

A rengeteg izgalmas bejelentés mellett még véletlenül se kerülje el figyelmünket, hogy a Xiaomi leleplezte népszerű gyerekórájának legújabb változatát, a Mi2 Kids Smartwatch 7X-et. A készülék rózsaszín és kék színekben kerül forgalomba, és már előrendelhető Kínában, ahol nagyjából 83 dollárnak megfelelő helyi pénzért kínálják azt.

A készülék, akárcsak elődei a gyermekek biztonságát helyezi előtérbe, és azt továbbfejlesztett helymeghatározási funkciókkal igyekszik biztosítani. Az okosóra kétfrekvenciás GPS modullal büszkélkedhet a pontosabb helymeghatározás érdekében, és támogatja a több helyszínes lokalizációt is, beleértve a beltéri, a bevásárlóközpontokon belüli, illetve a mesterséges intelligencia pozicionálást.

Mindezek lehetővé teszik a szülők számára, hogy valós időben láthassák gyermekük helyzetét, és riasztást kapjanak, ha a csemeték eltérnek a szokásos útvonaluktól, vagy túl sokáig tartózkodnak egy adott helyen.

Az okosóra egyébként 90 napig őrzi meg a gyerekek helyzetével kapcsolatos információkat, így a szülők bármikor megtekinthetik, hogy az elmúlt három hónapban a lurkó merre járt. Az óra 3D-s emeleti helymeghatározás funkcióval is rendelkezik, amely a barométert és a már említett kétfrekvenciás GPS-t használja fel a gyerekek pozíciójának meghatározásához akkor is, ha egy több emeletes épület belsejében tartózkodnak. Mindezek mellett az óra hálózati kapcsolat nélkül is képes tárolni a helymeghatározási adatokat, így a szülők megnézhetik a gyermek megtett lépéseit, mihelyt az óra ismét csatlakozik.

A gyermekek védelmét szolgáló funkciókon kívül a Xiaomi órája eléggé basic. 1,68 hüvelykes IPS megjelenítővel rendelkezik, támogat 18 sport üzemmódot, és képes segíteni a gyerekeket a tanulásban is. Elvileg 20 méter mélységig vízálló, így a gyermekeknek akkor sem kell levenniük, amikor elered az eső, vagy éppen kezet mosnak. A Xiaomi Mitu Kids Smartwatch 7X frissített videohívási funkciókkal is fel lett vértezve. Az okosórán két képrögzítő egység is helyet kapott, az egyik 8, a másik pedig 5 megapixeles, előbbi az oldalsó részen, utóbbi pedig a frontoldalon található.

Az okosóra igyekszik gardírozni a gyerekek szociális életét is. Támogatja a WeChat és a QQ alkalmazást is, vagyis jobban mondva ezeknek a gyerek változatát. Így lehetővé teszi, hogy a lurkók kapcsolatba léphessenek az azonos platformot használó barátaikkal, vagy más márkájú gyermekórákkal. Mindezeken kívül a készülék a Xiao AI asszisztenst is támogatja, amely mindenféle interaktív funkciókat biztosít. A kínai gyártó a készüléket 950 mAh kapacitású akkumulátorral szerelte fel, ami eléggé hosszú üzemidővel kecsegtet. Mindezeken felül a készülék 4 GB belső tárhellyel is rendelkezik, amire a szülők mindenféle oktatási anyagokat és alkalmazásokat telepíthetnek.

Forrás: GizmoChina